La Universitat d’Alacant commemora el seu 40 aniversari amb una exposició per a “embolicar-se i tocar” el seu passat, present i futur

L’exposició “Espai, temps, universitat” amb la qual la Universitat d’Alacant commemora el seu 40 aniversari, ha estat inaugurada aquest dimarts pel rector, Manuel Palomar i Elia Gutiérrez, directora d’aquesta. Una mostra que ocupa completament el hall d’Rectorat, emblemàtica obra d’l’arquitecte portuguès, Álvaro Siza, i que des del primer moment convida a submergir-se entre els diferents espais que proposa i en què les teles penjades de l’sostre actuen a manera d’element cohesionador.

El rector ha afirmat en la seva intervenció que “avui commemorem aquests 40 anys mirant d’enfront de el futur” i assenyalat que “La Universitat d’Alacant és una escola de pensament i portem 4 dècades ensenyant a pensar”. Palomar ha destacat que l’exposició que avui s’inaugura “gira al voltant de tres eixos que representen a aquesta universitat, com són la naturalesa, el campus i les persones. I a el mateix temps ens ofereix un recorregut pel passat, el present i també el futur “de la institució.

Per la seva banda, la directora de l’secretariat de Desenvolupament de Campus, l’arquitecta Elia Gutiérrez, qui ha dirigit i coordinat l’exposició, al costat de el Gabinet de Rector i amb la col·laboració de diferents instàncies universitàries, com el Taller d’Imatge de la Fundació General de la Universitat d’Alacant per als treballs audiovisuals, ha assenyalat que “l’exposició és una invitació a descobrir la Universitat des dels sentits, però amb la mirada posada en el futur”. D’aquí l’explicació que resa en la cartel·la de la presentació de la mostra: “et convidem a descobrir des dels sentits: perquè vegis, perquè sentis, perquè oloris, perquè tocs i siguis acariciat per les teles … perquè gaudeixis i deixis volar la imaginació. Per sentir-te feliç de viure i treballar aquí. Per promoure que moltes i molts més experimentin aquesta sensació en el futur “.

A la inauguració de la mostra, que es podrà visitar fins al proper 13 de desembre, han acudit representants de l’equip de govern, així com diferents membres de la comunitat universitària, també José María García dels Rius, Director de Zona Santander Universitats, col·laborador de l’exposició, a més d’ARN arquitectes, els encarregats de materialitzar el projecte.

Informació i Foto: Universitat Alacant

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: