La Universitat d’Alacant celebra el Dia Mundial de la Gastronomia Sostenible amb un cicle de conferències

La Universitat d’Alacant, a través del Centre de Gastronomia de la Mediterrània UA- Dénia GASTERRA i Turisme de la Generalitat sota el paraigua de la marca L’Exquisit Mediterrani, han organitzat un cicle de conferències amb motiu del Dia Mundial de la Gastronomia Sostenible que es celebra el 18 de juny.

El cicle de seminaris on line en el qual intervenen experts en turisme i gastronomia de la Universitat d’Alacant, està dirigit a gestors de destinacions turístiques, professionals de la gastronomia i l’hostaleria i productors agroalimentaris.

La presentació de el programa comptarà amb la presència de Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme i Vicent Grimalt alcalde de Dénia i oferirà pautes sobre com construir una oferta turística gastronòmica coherent que vinculi des del paisatge, l’agricultura i la ramaderia fins l’hostaleria, en un recorregut turístic que permeti a l’viatger conèixer la identitat i cultura gastronòmica de la Comunitat Valenciana.

La iniciativa arrenca el dia 18 a les 12 hores amb la presentació de l’Llibre de conclusions de l’D * NA-Fòrum Cuinant 1 terra, Llaurant 1 futur en un seminari que recollirà i debatrà les conclusions de l’últim D * NA Fòrum per construir una oferta de turisme gastronòmic que aporti valor a un territori i es centrarà en el cas de Dénia i la comarca de la Marina Alta, Ciutat Creativa de la Gastronomia per la UNESCO com a exemple per a destinacions similars.

En el seminari, que moderarà Josep Bernabeu- Mestre, director de el Centre de Gastronomia de la Mediterrània UA- Dénia i de la Càtedra Carmencita d’Estudis de l’Sabor Gastronòmic, intervindran Pep Romany, comissari de l’Fòrum i propietari del restaurant Pont Sec Dénia, Miguel Ángel Civera, expert en desenvolupament local i assessor de l’Oficina d’Innovació i Creativitat de Dénia, i Toni Reig periodista i assessor de comunicació de l’Oficina d’Innovació i Creativitat de Dénia, redactors de el llibre de conclusions que es presenta.

El dia 29 i 30 de juny i l’1 de juliol se celebraran els seminaris “Cadena de valor de l’turisme gastronòmic de la Comunitat Valenciana”, “Tècniques per crear el mapa de valor de la gastronomia valenciana” i “El paisatge agrari i el turisme gastronòmic a la Comunitat Valenciana “. Seminaris que impartirà Enrique Moltó, director de el grup d’experts que està desenvolupant el Mapa de Valor el Turisme Gastronòmic de la Comunitat Valenciana, la iniciativa impulsada per Turisme Comunitat Valenciana, amb el seguiment de GASTERRA, ha arrencat amb les comarques de la Marina Alta, Baix Maestrat i València-Horta, com experiències pilot. També participarà Antonio Romero i Arturo Jiménez, de l’departament d’Anàlisi Geogràfica i Geografia Física de la Universitat d’Alacant i Javier Martínez, assessor cartogràfic en el mateix departament de la UA. La Moderació anirà a càrrec de Carmen Ibáñez, cap de la unitat de desenvolupament turístic de Turisme Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Universitat Alacant

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: