La Universitat d’Alacant celebra el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere

La plaça de la Igualtat del campus de Sant Vicent de la Universitat d’Alacant és escenari durant la jornada d’avui d’una campanya informativa adreçada a la comunitat universitària amb què celebra el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere, precisament el dia en què es recorda aquesta efemèride internacional.

Organitzada pel Vicerectorat d’Inclusió, Igualtat i Responsabilitat Social i amb la col·laboració de l’Associació Alacant Entén, la jornada se centra en un estand informatiu on especialistes de la institució i de l’entitat col·laboradora no només atenen aquells que sol·liciten informació, sinó que els orienten en temes de diversitat sexual i, independentment de ser atesos, els visitants poden arreplegar diversos obsequis temàtics.

La jornada ha estat inaugurada per la vicerectora d’Inclusió, Igualtat i Responsabilitat Social, Eva Espinar, que ha estat acompanyada pel director del Secretariat de Responsabilitat Social, Roberto Mohedano, i José Ramón Samper, de l’Associació Alacant Entén.

Segons detalla Espinar, aquesta jornada pretén «apropar a la comunitat universitària una realitat que existeix i sobre la qual encara tenim molts reptes per aconseguir». “A la Comunitat Valenciana tenim legislació d’avantguarda per a la comunitat LGTBI, però per aconseguir la seva aplicació real a la societat encara cal continuar treballant molt per normalitzar la diversitat sexual”, afegeix la vicerectora.

En el mateix sentit s’expressa Samper, que afirma que «l’atur entre la comunitat trans és d’un 80%, i en gran mesura és per desconeixement cap a situacions de relació amb persones trans. A l’estand s’acosten moltes persones que sol·liciten informació i en la grandíssima majoria dels casos entenen la informació que reben i enfoquen la situació amb un punt de vista de normalització».

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: