La Universitat d’Alacant aborda el desenvolupament de la xarxa d’alta velocitat a la Comunitat Valenciana

El dijous 9 de desembre del 2021, la Càtedra de Transformació del Model Econòmic de la Universitat d’Alacant organitza una sessió de debat titulada “La rellevància del desenvolupament de la xarxa d’alta velocitat i la integració del territori valencià”. Un seminari on line que es desenvolupa en el marc de ‘Els Diàlegs de la Xarxa’ on diferents experts abordaran les diferents opinions i perspectives sobre la conveniència de l’extensió de la xarxa de transport de persones d’alta velocitat, bàsicament entre les principals capitals de les províncies valencianes i els centres dactivitat productiva.

Una jornada que presentarà la directora de la Càtedra de Transformació del Model Econòmic, Paloma Taltavull, i que comptarà amb la participació d´experts de tres àmbits: Josep Vicent Boira, comissionat del Govern per al desenvolupament del Corredor del Mediterrani; del món universitari: Josep Miralles-García, Universitat Politècnica de València, Javier Vidal, Universitat d’Alacant, Germà Bel, Universitat de Barcelona i sector privat: l’enginyer i urbanista Cristóbal Ruíz, de l’empresa TM. El debat el moderarà el professor Armando Ortuño, de la Universitat d’Alacant.

La jornada girarà al voltant de quatre grans eixos: per una banda, s’abordarà la regulació europea i els plans de les Nacions Unides per incentivar la mobilitat sostenible; els participants tractaran els efectes econòmics d’una xarxa espessa d’alta velocitat per a persones i en concret el cas de la Comunitat Valenciana; el debat se centrarà també en els beneficis, costos i rendibilitat al mitjà i llarg termini de la xarxa d’alta velocitat; es preguntarà quin seria el millor traçat al territori valencià?; i debatrà les alternatives de transport a la xarxa d’alta velocitat.

La jornada es podrà seguir en directe a través d’Internet, per això només cal inscriure’s a la pàgina “Un debat mirant cap al futur” per rebre un enllaç de la plataforma Zoom.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: