La Unitat Domiciliària Pediàtrica de La Fe rep la donació d’unes maletes per apropar els tractaments al domicili dels pacients

La Unitat Domiciliària Pediàtrica de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha rebut de l’empresa valenciana Gabol la donació de quatre maletes i quatre borses de viatge per transportar el material sanitari que se sol emprar en els tractaments en domicili de pacients oncològics i crònics.

Mara Andreu, una de les metgesses responsables del programa d’Assistència Domiciliària Integral al Nen Oncològic (Adino) ha agraït a Gabol aquest gest solidari. «Les visites a domicili tracten de convertir les cases dels pacients en el millor lloc terapèutic on es poden administrar diferents tractaments que inclouen dispositius respiratoris o analgèsics, entre d’altres. Tant pacients oncològics com amb altres patologies cròniques poden beneficiar-se d’aquest servei, el que suposa una millora significativa en la qualitat de vida d’aquestes famílies «, ha explicat.

Sovint, aquest tipus de materials necessiten un espai de transport ampli, de manera que la possibilitat de disposar de maletes i bosses específiques per al seu transport facilita molt la tasca de tot l’equip sanitari.

Aquesta iniciativa se suma a l’anomenada ‘Bomba Viatgera’, que ja va posar en marxa la Unitat Domiciliària Pediàtrica, amb l’objectiu de transformar l’administració de quimioteràpia en el domicili del nen o nena en alguna cosa lúdic i atractiu, i que consistia en decorar les eines que es traslladen des de l’hospital fins a la llar del pacient.

D’aquesta manera, el personal de la Unitat va elaborar de forma artesana amb goma eva dues fundes per a bombes de perfusió de quimioteràpia amb dissenys colorits i divertits, a més, d’emoticones per als goters, que avaluen l’estat d’ànim. Aquest material didàctic es transporta en una maleta també decorada, amb forma de casa i fabricada en fusta.

Unitat Domiciliària Pediàtrica Hospital la Fe

L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe compta amb la Unitat d’Hospitalització a Domicili per a pacients que requereixen d’una atenció integral, des de casa, en diferents moments de la malaltia.

Des de 1997, aquest centre sanitari, a iniciativa del Servei d’Oncologia Pediàtrica, es va posar en marxa el Programa d’Assistència domiciliària Integral al Nen Oncològic (Adino), ampliant-se en l’any 2013 amb el Programa d’Assistència Domiciliària Integral al Pacient Pediàtric i Neonatal ( Adipen).

La Unitat d’Oncologia Pediàtrica atén, aproximadament, 100 nous pacients a l’any. Els avenços en investigació han permès que, en l’actualitat, el càncer infantil sigui potencialment curable fins a un 70-80% dels casos. No obstant això, l’elevat nombre d’ingressos hospitalaris i la durada d’aquests, suposa una ruptura amb la vida quotidiana, tant per a la unitat familiar com per al propi pacient.

Per aquest motiu, l’hospitalització a domicili es presenta com una alternativa capaç de disminuir els problemes derivats d’aquesta estada prolongada sense minvar la qualitat assistencial.

«De la mateixa manera, per als pacients pluripatològics crònics complexos, que no compten amb un diagnòstic oncològic, l’existència d’una atenció domiciliària millora enormement la seva qualitat de vida a causa de la gran quantitat de visites que han de realitzar a centres sanitaris. Poder apropar els controls clínics, analítics i tractaments de tots aquests pacients a casa contribueix a millorar en gran mesura la dinàmica familiar i la qualitat de vida d’aquests nens i nenes «, ha conclòs Mara Andreu.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: