La Unitat d’Identitat de Gènere de l’Hospital General de Castelló supera les 200 persones ateses

La Unitat d’Identitat de Gènere de l’Hospital General Universitari de Castelló atén en aquests moments més de 200 persones trans després d’un important augment de l’activitat assistencial durant la pandèmia. D’aquesta manera, aquest darrer any s’han registrat 60 noves primeres visites, davant de les 11 anuals que es van registrar amb la posada en marxa de la Unitat, l’any 2017.

Així s’ha constatat avui durant una trobada amb la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló, Verónica Ruiz i l’equip professional de la Unitat d’Identitat de Gènere, un servei de referència a la província que ofereix cobertura assistencial als departaments de salut de Vinaròs , la Plana i Castelló. Aquesta Unitat està coordinada pel Servei d’Endocrinologia i aplega especialistes en Cirurgia mamària i Ginecologia del mateix centre hospitalari i en Psicologia de la Unitat de Salut Sexual i Reproductiva de Carinyena de Vila-real.

Balanç d’activitat assistencial

Segons el balanç d’activitat assistencial, el 47% de persones ateses són transhomes i el 53% trans dones. En el 100% dels casos s’han fet tractaments hormonals creuats i assistència psicològica prèvia. Pel que fa a l’abordatge quirúrgic, s’han realitzat 21 tractaments de reassignació, dels quals el 70% han estat mastectomies i el 30% mamoplàstiques d’augment. Pels tractaments més complexos de reassignació completada, l’Hospital Doctor Peset de València és el centre de referència autonòmic.

Per la seva banda, la mitjana de consultes successives que es requereix per persona atesa se situa al voltant de les 7 anuals.

5 anys d’activitat assistencial

La Unitat de Referència dIdentitat de Gènere de Castelló complirà 5 anys durant aquest 2022 amb un increment exponencial de la demanda assistencial que quintuplica lactivitat inicial.

Durant la visita també s’ha lliurat un pack de llibres dirigits a la biblioteca de l’Hospital General de Castelló i s’han establert col·laboracions amb altres recursos assistencials com l’oficina Orienta adreçada al col·lectiu LGTBI.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló i Departament de comunicació hospital general de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: