La UA presenta els equips esportius federats de l’actual temporada

La Universitat d’Alacant ha celebrat aquest matí el seu tradicional acte de presentació dels equips federats que representaran la institució acadèmica en les diferents modalitats esportives en què competeixen. L’esdeveniment, celebrat al saló d’actes de la Facultat d’Educació, ha congregat més d’un centenar d’esportistes dels prop de 200 que, en total, representaran aquesta temporada la institució i que, a més, han lluït la nou equipament dissenyat per a l’entitat.

L’acte de presentació l’ha dirigit el director de Secretariat d’Esports, Roberto Cejuela, i presidit per la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, que ha estat acompanyada per la vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, Catalina Iliescu.

Després de la presentació inicial, en què la vicerectora ha felicitat els esportistes pels «èxits aconseguits» i els ha animat a «continuar aconseguint més, tant a l’esport com als estudis», han participat de l’acte dos esportistes d’àmplia trajectòria a la institució que, com ja és una tradició, posen veu en sentir del col·lectiu participant. En aquesta edició, els elegits amb aquest particular honor han estat la remera María Ramírez Alberola i el rugbista Carlos Alarcón Romero.

Ramírez Alberola, estudiant del grau en Enginyeria Química i la vinculació del qual al rem de la UA es remunta a més d’una dècada, ha expressat que «només podem tenir paraules d’agraïment a la Universitat d’Alacant per l’esforç del seu personal i per les magnífiques instal·lacions que ens brinden per poder practicar els nostres esports favorits».

Per la seva banda, Alarcón Romero ha manifestat que “el rugbi promou valors com la disciplina, la solidaritat, el respecte i l’amistat i l’equip de la universitat els he trobat des del primer dia”. La trajectòria del rugbista, estudiant del grau en Mestre d’Educació Infantil, es vincula a la casa des que era sub-18, la temporada 2018-2019, prèviament al seu ingrés com a alumne a la institució.

Després de la fotografia de família, la rectora ha estat encarregada de tancar l’acte. Navarro ha indicat que «per a la Universitat d’Alacant és un orgull que vosaltres, els esportistes, sigueu imatge de la nostra marca i portadors de bones notícies. Sigueu notícies de petita o gran repercussió, ens sentim molt agraïts que es vinculin els valors de l’esport que representeu a aquesta universitat», a la qual cosa ha afegit que «a més, l’esport a la Universitat d’Alacant és multidisciplinar, inclusiu i intergeneracional, perquè inclou multitud d’esports i persones de totes les edats i estaments de la institució com l’alumnat, el PAS i el PDI».

Finalment, la rectora ha recordat la relació entre esport, formació i investigació, que a la Universitat d’Alacant es manifesta en el grau de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFD), la càtedra de Cultura per a l’Esport i l’Esport per a la Cultura o diferents convenis amb entitats com l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig o amb el Comitè Olímpic Espanyol, mitjançant el qual es desenvoluparà a la UA el Centre d’Estudis Olímpics.

A més del nou equipament, la novetat de la cita va ser la presentació de l’equip juvenil de voleibol femení, per primera vegada, dins del conjunt d’equips federats. “Aquest fet no serà l’únic, ja que l’Acadèmia UA acull equips en edat preuniversitària, propis o en col·laboració amb altres clubs, de triatló, rugbi, taekwondo, hoquei i atletisme”, puntualitza Roberto Cejuela.

En concret, la secció esportiva de la Universitat d’Alacant presenta equips d’escalada, futbol masculí, orientació, rem masculí i femení, rugbi masculí i femení, triatló i voleibol femení, a més de grup amateur Runners UA, de curses de fons.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: