La UA posa en valor el talent dels seus destacats Alumni

El saló d’actes de l’Aulari II va acollir ahir a la tarda la gala Talent Global UA, un acte emotiu organitzat pel programa Alumni UA amb l’objectiu de posar en valor el talent sorgit a la Universitat d’Alacant, reconnectar l’antic alumnat amb la institució i entre si. La gala va atorgar distincions a quinze Alumni de la UA que ha aconseguit la màxima rellevància en el món empresarial i en institucions públiques, en tres categories: Alumni Honorífics; Alumni Il·lustres; i Alumni Il·lustres Ambaixadors i Ambaixadores.

La rectora Amparo Navarro va subratllar la tasca duta a terme al programa Alumni UA, liderat per Ana Laguna, delegada de la rectora per a Relacions amb la Societat, ja que “Amb el rellançament del programa Alumni el passat any hem creat una comunitat UA connectada entre sí, que permet l’ajuda mútua dels nostres estudiants actuals amb els companys que els van precedir, tant com a mentors, com a tutors en pràctiques, com a ambaixadors de la UA”. En aquest sentit, Navarro va voler puntualitzar que “A la UA hem estat pioners, ja que la nova LOSU estableix com a línia estratègica programes alumni- com el que nosaltres ja tenim en marxa- que afavoreixin el mecenatge i l’aprenentatge al llarg de la vida , i d’acord amb els programes de captació i tornada del talent que prepara el Ministeri i la Generalitat”.

Per la seva banda, la professora Ana Laguna va realitzar en la seva intervenció un breu recorregut de les activitats dutes a terme pel programa Alumni el curs passat i va voler posar èmfasi en la importància d’aquesta gala que té com a objectiu “destacar el talent, l’esforç, la feina, l’audàcia, la capacitat de superació i el compromís amb l’excel·lència”. De la mateixa manera, Laguna va avançar algunes de les línies estratègiques futures: “Estem al camí traçat. Hem de desenvolupar més projectes, assolir acords de col·laboració, impulsar intercanvis, debats, trobades, aprofitar al màxim totes les eines al nostre abast, atraure i retenir el talent”.

El lliurament de guardons a la gala va començar amb la categoria Alumni Il·lustres Ambaixadors i Ambaixadores 2023. En aquesta categoria la UA reconeix a alumni que ha aconseguit prestigi internacional en els seus àmbits del coneixement i activitat professional. En aquesta edició 2023, han estat sis egressats els mereixedors d’aquest guardó: Ana Fernández, Arquitecta Senior per a l’oficina MASS Design Group (Boston); Diego Armando Albert, Assistant Director d’Operacions i Seguretat (Flight Operations) per a la zona d’Àsia Pacífic des de Singapur, per a la IATA (International Air Transport Association); Juan Antonio Vicente, vicepresident d’infraestructures a la divisió de fusions i adquisicions del Banc HSBC; María José García Bonete, investigadora sènior al departament Discovery Science d’AstraZeneca a Göteborg; Pablo Senís, traductor de les Nacions Unides des de fa gairebé 12 anys; i Paula Benedicto, membre de l’equip d’animació a Walt Disney Animation Studios (Los Angeles. Califòrnia).

A les seves intervencions els premiats en aquesta categoria van coincidir a declarar “sentir-se molt honrats per aquest reconeixement”. Diego Armando Albert va afirmar que “la UA ha estat per a mi un vehicle extraordinari de progrés” i va reivindicar el paper de la universitat com a “vehicle de transformació social”. Un altre dels guardonats en aquesta categoria, Pablo Senís, va anar a recollir el guardó acompanyat per la samarreta de bàsquet de l’equip UA de fa 20 anys, del qual va formar part: “Aquesta samarreta m’ha acompanyat per tot el món”. Paula Benedicto va formar part de la 1a promoció d’Enginyeria Multimèdia i va animar en el seu discurs a “llançar-se malgrat les pors, perquè els somnis es compleixen però amb molt d’esforç”. L’arquitecta Ana Fernández va destacar la falta de referents femenins que va tenir en aquest camp quan va estudiar, cosa que va suplir perquè “vaig tenir la sort de comptar a la UA amb uns professors meravellosos que em van animar a llançar-me pels meus somnis i trencar l’ou”.

La segona part del lliurament de guardons va correspondre als Alumni Il·lustres. Aquests guardons es concedeixen a egressats i egressades de la UA de reconegut prestigi en els seus àmbits del coneixement i l’activitat professional, que volen continuar donant suport a la Universitat d’Alacant, aportant la seva experiència i projecció social. Van rebre el guardó Ezequiel Moltó, director de Comunicació i Relacions Institucionals del grup Vectalia; Marta Monllor, professora de la UA i especialista en Violència de Gènere, Gestió de Fundacions, Serveis Socials i Drets dels Infants; Miquel Tarí, membre del departament de Resolució del Banc d’Espanya; Salvador Vives, director de l’editorial Tirant; Sara Revert, directora econòmica de l?Hospital Sant Vicent del Raspeig; i Verónica Cantó, presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Verónica Cantó va voler recordar com va començar els estudis als inicis de la UA, en barracons militars, i va mostrar el seu orgull per veure-la créixer i convertir-se en referent, igual que un altre dels seus companys guardonats, Salvador Vives, qui va voler plantejar una reflexió sobre la UA com a servei públic: Cal preguntar-se què hagués estat d’aquesta part de la Comunitat Valenciana sense la Universitat d’Alacant? Per la seva banda, Ezequiel Moltó va qualificar la UA com a “Una font inesgotable de talent”, cosa que va destacar des de la seva doble vinculació amb la UA: com a alumne i com a periodista que va cobrir durant anys la informació universitària i va viure de primera mà la seva evolució. Sara Revert, va voler recordar amb les paraules que “els somnis no es compleixen. Es lluiten, es matinaran i es treballen” i va destacar la importància de la motivació que imprimeix el professorat als joves.

La Gala va finalitzar amb el lliurament dels guardons Alumni Honorífics, als reconeguts i multipremiats docents i investigadors de la UA Javier García i Fernando Maestre, que van rebre el guardó amb el rector de la Universitat de Perusa (Itàlia) Maurizio Oliviero, que va ser el primer alumne Erasmus a la història de la UA.

Javier García va afirmar que “no hi ha millor afecte que el que ve dels teus, dels teus companys” i va afirmar que “gràcies a la UA he aconseguit la meva posició professional d’avui, amb esforç i intel·ligència però, per això necessites a més un equip”. Agraeixo la tasca del meu, dels meus companys del Laboratori de Nanotecnologia Molecular de la UA”. Maestre va coincidir a destacar la “especial il·lusió que suposa rebre aquest guardó per part de la UA, la meva universitat” i va subratllar la importància de la UA com a “catalitzador del talent”.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: