Més notícies

La UA organitza un curs sobre les qüestions clau en el món de la feina en l’era Covid-19

El proper dimecres 14 d’octubre començarà el curs “Qüestions clau de el món de la feina en l’era COVID-19”, organitzat per la UA amb el patrocini de la Càtedra de Responsabilitat Social de la Generalitat Valenciana a la UA i la Fundació Mediterrània, a col·laboració amb l’Il·lustre Col·legi Provincial d’Advocats d’Alacant (ICALI), i les Càtedres Manuel Peláez Castillo de l’empresa familiar i Santander-UA de Transformació Digital. L’acte inaugural tindrà lloc al Saló de Graus Alfredo Orts de l’Edifici d’Òptica de l’Campus de Sant Vicent, a les 17:45 hores, presidit pel rector Manuel Palomar, i amb la participació de Mª Luisa Segoviano, primera dona presidenta d’una sala d’Tribunal Suprem; Rosa Pérez, consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica; Carlos Alfonso Mellado, president de el Consell Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana; Pedro J. Femenía, degà de la Facultat de Dret de la UA; i Carmen Viqueira, directora de el curs i de el Departament de Dret de l’Treball i de la Seguretat Social de la UA.

La magistrada de l’Tribunal Suprem Maria Luisa Segoviano, impartirà la conferència inaugural “Impacte de l’Coronavirus en la branca social de Dret: aspectes pràctics”. I la conferència de clausura, anirà a càrrec d’Ángel Blasco Pellicer, magistrat de l’Tribunal Suprem i catedràtic de Dret de l’Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València, amb una ponència que versarà sobre “Últimes resolucions de l’Tribunal Suprem en temps de pandèmia “. El curs també comptarà amb la participació destacada de Llum Vega, Coordinadora de la Iniciativa d’el Futur de l’Treball de l’Organització Internacional de l’Treball (OIT).

Coordinat per la professora Irene Baix, el curs abordarà la situació actual de de el món de la feina amb les incerteses i expectatives generades per la tecnologia, la globalització, els reptes demogràfics, la lluita contra la desigualtat i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, tot això emmarcat en un context ineludible d’emergència sanitària. S’abordaran aquestes qüestions des d’una perspectiva no només acadèmica, sinó també la que aporten professionals de reconegut prestigi en l’àmbit de la magistratura, la direcció d’organitzacions internacionals, la gestió de serveis públics d’ocupació, els consells socials i laborals, el sindicalisme, la sostenibilitat, o la gestió de talent.

El programa d’el curs es desenvoluparà durant quatre jornades els dies 14, 21 i 29 d’octubre i 4 de novembre 2020, amb modalitat dual presencial i online, amb un preu de 15 euros (Preinscripció i matrícula) i tractarà temes com la Discriminació per edat , estereotips negatius i crisi derivada de la pandèmia; la Bretxa digital per qüestions de gènere, territori i demografia; Treball digne / treball decent en l’economia globalitzada; Responsabilitat social, Salut Global i Treball; Desigualtat derivada de la precarietat laboral; Desigualtat, gènere i dret de la feina; Desigualtat derivada de l’absència de treball; i COVID-19 i Relacions Laborals. A més el programa inclou tres taules rodones: “Digitalització i Treball”; “Ocupació verda”; i “Desigualtat en l’accés a la feina”.

Informació i Foto: Universitat Alacant

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint