La UA inaugura de forma presencial l’exposició d’Humor Social “La Terra: Un planeta sense pla B”

La Mostra d’Humor Social de la Universitat d’Alacant i l’Associació de dibuixants FECO Espanya compleix 20 anys, amb una exposició especial molt internacional, dedicada en aquesta edició a “La Terra: un planeta sense pla B”. La mostra, que s’ha pogut veure en format en línia des del passat mes de maig, es presenta ara de forma presencial i es podrà visitar a partir de demà 23 de setembre i fins al 11 d’octubre, a la Sala Trànsit de l’Aulari II de l’Campus Universitari . El tradicional premi Notari de l’Humor es lliurarà enguany a Manuel Junco el proper 8 d’octubre.

El comissari de la mostra, el dibuixant Enrique Pérez, explica que “s’han seleccionat obres de 54 autors i, en aquest any d’aniversari, l’exposició adquireix un caràcter molt internacional amb obres d’integrants de FECO internacional de França, Holanda, els EUA, Indonèsia, Iugoslàvia, Xipre i Alemanya, i altres de col·laboradors de Cuba, l’Argentina i Colòmbia, a més dels companys espanyols “.

En aquesta ocasió, els dibuixants prenen com a objecte de les seves reflexions la situació de l’entorn del nostre planeta. Qüestions tan urgents com l’escalfament global, la ferotge desertització de molts països, els cada vegada més nombrosos incendis i els índexs de pol·lució descontrolats, són alguns dels temes tractats en la vintena edició de la mostra. FECO Espanya alerta sobre els perills que afrontem, sobre la necessitat d’una resposta contundent i sobre l’impacte profund i immediat que té en les nostres vides la falta de mesures davant d’aquestes situacions.

El comissari comenta que “l’exposició també serà un homenatge pòstum a el mític dibuixant de La Codorniz Santiago Almarza, premi Notari de l’Humor 2004, mort fa pocs mesos a causa de l’Covid-19, mentre estàvem finalitzant el catàleg. La seva última col·laboració forma part de aquesta mostra d’Humor Social “.

Manuel A. Junco Manuel_Alvarez_Junco

(Zamora, 1948) és dissenyador, dibuixant i professor d’universitat. Ha publicat en diferents mitjans espanyols i estrangers: revistes Triunfo (Espanya) i Saturday Review-World (NYC, EUA) en la dècada de 1970; en la dels 1980, en el diari El País; en els 90, a les revistes Interviú i A Les Barricades; actualment col·labora en diferents publicacions. És Doctor per la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid. Fins a 2008 ha estat director de Departament de Disseny i Arts de la Imatge, en el qual actualment imparteix classes de Disseny Gràfic, Il·lustració i Metodologia de l’Disseny. Ha realitzat diverses exposicions a Espanya, Itàlia, EUA, Xina, Mèxic, Colòmbia, Kuwait, etc. Ha escrit llibres diversos de teoria: “El disseny de l’incorrecte”, Ed. La Crugia, Buenos Aires, 2009. “Els mupis de Jonc”, Ed. Ajuntament de Leganés, Madrid 2011. “Una imatge per a El Quixot”, Turpin Ed., Madrid, 2015. “l’humor gràfic (i el seu mecanisme transgressor)”, Antonio Machado ed., Madrid 2016. Ha estat Vicerector de Cultura i Esports de la Universitat Complutense de Madrid. Actualment és el director dels Cursos d’Estiu Complutense de l’Escorial.

 

 

 

 

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: