La UA i Vectalia creen el quintet de vent Maestoso Brass Ensemble UA

La Universitat d’Alacant compta amb una nova formació musical gràcies al patrocini de Vectalia, el quintet de vent Maestoso Brass Ensemble UA. Aquesta formació forma part de l’Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) i neix amb l’objectiu de fer versalitat a l’OFUA i oferir concerts de menor format que portin la música clàssica a més llocs i públics. Maestoso és el segon dels grups camerístics nascuts de l’OFUA patrocinats per Vectalia ja que el 2018 va començar el seu camí el primer, el quartet de corda Vibrato String Quartet UA

Maestoso Brass Esemble va començar els seus assajos el maig del 2022 i es va presentar en societat el 7 de juliol passat, amb una actuació al Castell de Santa Bàrbara, com a part de l’acte inaugural dels Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la UA.

Javier Lasarte (trompeta), Marc Gosálbez (trompa), Àngel Belda (tuba), Pau LLop(trombó) i Nacho Civera (trompeta), integren aquesta formació que, en la seva actuació de debut a l’antiga sala Felip II del Castell de Santa Bàrbara, van interpretar peces de gran bellesa com a “Muy linda” d’Anthony Holborne, la “Fuga en Sol menor” de J. S. Bach; l’ària de l’òpera Carmen de Georges Bizet Torejador; “Els cinc mosqueters” del compositor valencià Juanjo Colomer i “Killer tango”, obra original del compositor i pianista australià Sonny Kompanek.

La formació i els seus integrants

Els cinc joves que componen el Maestoso Brass Ensemble UA són membres de la gran família de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant, encara que ja es coneixien quan estudiaven junts al Conservatori Superior de Música Óscar Esplá d’Alacant. Allí van finalitzar els seus estudis amb matrícula d’honor en l’especialitat de música de cambra i van formar el seu propi grup, rebent diferents premis a l’inici de la seva trajectòria.

Al març es va crear el quintet després de ser seleccionats a la convocatòria que inicia l’OFUA per constituir un grup de cambra universitari, i, des de llavors, compaginen el seu aprenentatge dins de l’orquestra amb la preparació del repertori musical de cara a actuacions i concerts. Per això, a més dels assajos, compten amb sessions de coaching a càrrec de Tobias Gossmann, director artístic de l’OFUA, i reben classes magistrals específiques de mà dels directors i instrumentistes professionals que habitualment visiten l’orquestra.

A més de continuar perfeccionant les seves habilitats tècniques, el Maestoso Brass Ensemble UA atendrà una agenda d’actuacions que els ajudarà a ampliar la seva experiència, afegint-se a nous actes institucionals i oferint concerts a diferents Seus i Aules Universitàries de la UA a la província d’Alacant. que també permetrà contribuir al compromís social universitari d’extensió de la cultura i del coneixement.

Javier Lasarte

“Sóc Trompetista. Tinc 24 anys i vaig néixer en un poble d’Osca anomenat Graus. Vaig tenir una gran afició a la música des de molt jove, fent un munt d’audicions i concursos. Vaig començar els meus estudis amb Sergio Guarné qui m’ensenyo a créixer com a músic; posteriorment vaig estudiar els estudis superiors al Conservatori Superior de Música Óscar Esplá d’Alacant, a la Brass Academy Alacant i al Màster d’interpretació al Conservatorium van Amsterdam. com el rock. Molts intèrprets de diferents estils m’agraden, -seria difícil per a mi triar-ne un en concret-, però se m’acut noms de trompetistes com Wynton Marsalis, Arturo Sandoval o artistes com Bad Bunny. Com a compositor de música clàssica em quedo amb Gustav Mahler Sóc membre de la Jove Orquestra Europea (EUYO), de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE) i academista a ADDA Simfònica. Pacific Music Festival i membre de reserva de l’Acadèmia de l’Orquestra Filharmònica de Viena. Col·laboro amb diverses orquestres com l’Orquestra del Regne d’Aragó, Nederland Philarmonic Orchestra i Orquestra del Teatre Liceu, entre d’altres. Desitjo poder dedicar-me a la música de manera professional, sent membre d’una orquestra de renom”.

Nacho Civera

“Tinc 22 anys i vaig néixer a la ciutat de Terol. Vinc d’una família de músics. Vaig començar amb la trompeta als 8 anys amb el meu pare de professor. He estudiat al Conservatori Professional de música de Terol i al Conservatori Superior de Música “Òscar Esplá” d’Alacant Actualment, estudi a la Brass Academy Alacant amb Rudi Korp i Martin Angerer, he arribat a diverses finals en proves d’orquestra europees com Malmö SymfoniOrkester. , ADDA Simfònica i Guildhall School of Music Junior Brass Band entre d’altres.La música que més m’agrada és el jazz o música llatina.Els meus intèrprets favorits són Wynton Marsalis i Frank Sinatra.Com a compositor, Gustav Mahler, en l’àmbit clàssic. és seguir fent música com porto fent tots aquests anys i fer feliços tots els meus éssers estimats.”

Marc Gosálbez

“Tinc 24 anys i sóc natural de Mutxamel, Alacant. Vinc d’una família plena de músics. Vaig estudiar el Grau Superior de Trompa al Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d’Alacant i al Koninklijk Conservatorium de La Haia (Països Baixos) de la mà de José Luís Sogorb, he format part d’orquestres com la Schleswig-Holstein Musik Festival, Nationaal Jeugd Orkest (Netherlands), Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Orquestra Simfònica de Múrcia, Orquestra de la Universitat d’Alacant (OFUA), Jove Orquestra i Cor de la Comunitat Autònoma de Madrid entre d’altres: Com a bon Mutxamelero m’agraden molt les festes de Moros i cristians i són per a mi una part fonamental de la meva vida, així com la seva música, però si m’hagués de quedar amb un gènere musical , aquest seria sens dubte el poema simfònic, tant per a orquestra com per a banda.Els meus intèrprets favorits serien Radek Baborák, Jordi Savall i Arthur Rubeinstein.Com a compositor predilecte R. Strauss. tir la importància de la música en el nostre dia a dia i que aprenguem a valorar-la i cuidar-la”.

Àngel Belda

“Sóc tubista de 23 anys nascut a Canals, Valècia. Em va començar a agradar la música des de petit, concretament als 6 anys, perquè el meu pare també tocava la tuba i em quedava embadalit veient-lo tocar. Vaig començar amb la tuba a l’escola de Música de la meva banda, l’Associació Musical Canalenca de Canals. Vaig iniciar els meus estudis professionals al Conservatori Professional de Música “Mestre Vert” de Carcaixent i vaig acabar el grau en l’especialitat de tuba al Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d’Alacant. col·laborat amb orquestres com la Jove ADDA Simfònica d’Alacant i l’OFUA. He participat en concursos a nivell nacional, destacant el primer premi al concurs de Tuba de la Vila Joiosa l’any 2016”.

Pau Llop

“Trombonista de 24 anys nascut a Meliana, València. Vaig començar amb la música a les 6 anys perquè el meu avi era melòman i volia tenir un músic a la família. Volia tocar els timbals, pels moros i cristians, però vaig acabar decidint-se pel trombó perquè es cobrava més… o això em van dir.. Actualment, he començat un màster d’orquestra a la Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar compaginant-lo amb un màster de Gestió Cultural a la UB. Alacant ia la Hochschule für Musik de Freiburg, he col·laborat amb orquestres com ADDA Simfònica d’Alacant, l’Orquestra de Cambra de la Comunitat Valenciana o la Moonwinds Simfònic.Des de sempre i gairebé sense saber-ho m’ha encantat la música, sempre estava escoltant música de tots els estils, electrònica, rap, dubstep, jazz i fins i tot clàssica De seguida em quedava amb les noves melodies que escoltava i si no les coneixia no parava de buscar-les a tot arreu per esbrinar uar l’obra. Ara es podria dir que sóc un Shazam amb la música clàssica. El meu compositor favorit, encara que difícil elecció, avui dia és Brahms. Actualment, també m’agrada el Jazz, el rock, el punk, en general la bona música. Fins i tot vaig tenir una etapa en què vaig ser trombonista en un grup de rock a Valencià anomenat Atzembla. Sempre tinc la ment a mil imaginant i creant projectes del no-res, ja siguin musicals, grups de cambra, o del que sigui, m’encanta formar coses des de zero i donar-los la meva creativitat i innovació, dóna’m dues pedres i et munto una xaranga”.

Els grups de cambra de l’OFUA i Vectalia

El Maestoso Brass Ensemble UA és el segon dels grups camerístics a què ha donat lloc l’OFUA, ja que el 2018 va començar el seu camí el primer, el quartet de corda Vibrato String Quartet UA. Quins són els motius de la creació? Els grups de cambra de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant són una altra vessant del treball formatiu i pedagògic que orienta el projecte musical universitari. A més, aquest format complementari a l’OFUA permet sumar amb intensitat i rigor el repertori camerístic de diferents conjunts instrumentals al repertori de la música orquestral, ampliant així l’espectre i la versatilitat d’una orquestra totalment. També són una oportunitat perquè els joves intèrprets despleguin sobre l’escenari totes les capacitats, el treball i la sensibilitat musical. Finalment, els grups ajuden a enfortir els llaços d’amistat i de convivència dins de la família orquestral. Tant el quartet de corda com el quintet de vent metall estan patrocinats per Vectalia.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: