La UA i la Fundació Mutua Levante renoven conveni i presenten les activitats programades al Campus Alcoi-UA per al primer semestre del 2023

La vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, Catalina Iliescu, i la vicepresidenta de la Fundació Mutua Levante, Elena Turrión, van renovar ahir el conveni de col·laboració que mantenen les dues institucions, amb què regulen l’organització d’activitats culturals al Campus Alcoi- UA. Després de la signatura, que va tenir lloc a les instal·lacions de la Fundació Mutua Levante a Alcoi, Iliescu i Turrión van presentar la nova programació dissenyada per al primer semestre del 2023, acompanyades pel regidor de cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, Raül Llopis, i la directora de secretariat d’Extensió Universitària, Larissa Timofeeva. Conforma la nova programació una trentena d’activitats que inclouen presentacions de llibres, cicles de cinema, exposicions, conferències, tallers i diverses cites relacionades amb la Trobada de Escoles a Valencià a Alcoi.

Elena Turrión va afirmar que el primer acord subscrit el 2018 va ser “molt fructífer per a les dues parts”, i que prova d’això és que al llarg del 2022 es van realitzar 60 activitats. Això, ha dit, “ens motiva per continuar creixent” i abundar en la idea del “compromís amb el progrés social” que té la Fundació Mutua Levante. La durada mínima d’aquest conveni és de dos anys, encara que prorrogable a un altre més, de manera que el més previsible és que aquest treball conjunt s’estengui fins a almenys finals del 2025. Per la seva banda, Iliescu va destacar que la Fundació és “un mecenes amb una llarga trajectòria”, i que, en aquest cas, contribueix a posar en pràctica la tasca de l’extensió universitària: “Portar activitats culturals a la ciutadania”. També ha posat èmfasi en “la feina de tota la gent que participa en el desenvolupament” d’aquestes propostes, com ara la directora del Secretariat de Cultura, Larissa Timofeeva, o el coordinador tècnic d’activitats del campus d’Alcoi, el professor Antonio Belda. Timofeeva va fer una breu presentació de les activitats culturals programades pel Campus d’Alcoi de la UA per al proper semestre, entre les quals destaca un cicle de conferències sobre riscos naturals. Aquesta cita pretén ser divulgativa i entretinguda, tal com reflecteix el seu propi títol, “Xe, quin desastre!”, i comptarà amb la participació de diferents experts, que abordaran un tipus concret d’aquests riscos. Així, la primera de les conferències anirà a càrrec del climatòleg de la UA Enrique Moltó, el 30 de gener, mentre que la següent, sobre terratrèmols, tindrà lloc el 27 de febrer, amb el també professor de la institució acadèmica Iván Martín com a ponent . La directora del Secretariat d’Extensió Universitària ha recalcat que “nosaltres volem ser útils a la societat”, i que la manera de fer-ho és “sortir” a trobar-lo. A més, ha assenyalat que es tracta de propostes “adaptades al territori, a les necessitats de la comunitat”, alhora que s’ha felicitat que “la col·laboració amb Mutua Levante dóna fruits reals”. La UA també serà present a la Trobada d’Escoles Valencianes de l’Alcoià i el Comtat que se celebrarà al maig, així com a diverses activitats prèvies. Així mateix, es faran diferents exposicions, com una sobre Joan Fuster al febrer, i presentacions i tertúlies literàries, també al febrer.

El regidor de Cultura d’Alcoi, Raül Llopis, va destacar per part seva la seva satisfacció per veure que “la UA està totalment arrelada a la nostra ciutat i disposada a obrir-se a la societat”. L´edil es va felicitar de l´augment de les activitats proposades, les quals “complementen tota la programació que fem des de l´àrea de Cultura”. Alhora, ha confiat que “el conveni amb la Fundació Mutua Levante perduri molt de temps” i segueixi reeditant-se de manera successiva.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: