La UA convoca ajudes a la formació de joves doctors, la requalificació del professorat i l’atracció de talent internacional per un valor de set milions d’euros

La Universitat d’Alacant acaba de convocar diferents ajudes destinades a la formació de joves doctors, la requalificació del seu professorat i l’atracció de talent internacional. Aquesta convocatòria compta amb un pressupost de 7 milions d’euros per al període 2021-2023, que ha estat concedit pel Ministeri d’Universitats. “L’oportunitat que ens ofereix aquesta ajuda per un import tan elevat, una de les majors rebudes, representa un impuls importantíssim per a la captació de talent internacional i la internacionalització dels investigadors”, ha assegurat Joan Mora, el vicerector d’Investigació de la Universitat d’Alacant, qui anima els interessats “de qualsevol camp científic, de totes les àrees de coneixement” a sol·licitar-les per “establir relacions amb altres grups de contacte, xarxes de col·laboració amb altres universitats al llarg de l’món i retornar tota aquesta investigació després a la nostra universitat “.

La convocatòria comprèn les ajudes ‘Margarita Salas per a la formació de joves doctors’, les destinades a la ‘Recualificación de professorat universitari funcionari o contractat “i les’ María Zambrano per a l’atracció de talent internacional ‘

Les ‘Ajudes Margarita Salas’ tenen com a objectiu la formació de doctors mitjançant estades de formació en una universitat pública espanyola o bé en universitats i centres de recerca estrangers, així com en organismes públics d’investigació espanyols i poden tenir una durada de dos o tres anys . En el cas que les ajudes se sol·licitin per a estades a l’estranger, o centres de recerca públics espanyols, l’últim any s’ha de fer en una universitat pública espanyola seleccionada pel candidat, que podrà ser la Universitat d’Alacant. Tal com recull la resolució de la Universitat d’Alacant, s’han convocat un mínim de 28 d’aquests ajuts, que tenen un import de 3.500 euros bruts durant l’estada a l’estranger i 2.800 euros bruts per a les estades a Espanya. A més, hi haurà un pagament únic de 3.500 euros màxim en concepte de despeses de trasllat que s’abonarà a l’inici de l’estada.

D’altra banda, les ‘Ajudes per a la requalificació de l’professorat universitari funcionari o contractat’ tenen com a objecte promoure les estades de formació en una universitat o centre de recerca públic de reconegut prestigi diferent a la Universitat d’Alacant. En aquest cas, es van a convocar un mínim de 10 ajuts d’un any de durada, de les quals 5 es destinaran a la figura d’Ajudant Doctor. Aquests ajuts seran prorrogables per anualitats completes en funció de la categoria professional i de la disponibilitat pressupostària. Així, l’import d’aquests ajuts serà equivalent a el sou base més els complements que percebi actualment la persona beneficiària més una prima addicional de mobilitat de l’vint per cent de l’esmentat sou base. A més, s’inclou un pagament únic, com a màxim de 3.500 euros, en concepte de despeses de trasllat a centre de destinació.

Finalment, les ‘Ajudes María Zambrano’ tenen com a finalitat l’atracció a universitats públiques espanyoles de personal docent i investigador amb trajectòria postdoctoral acumulada en universitats o centres d’investigació estrangers. Es van a convocar un mínim de 10 ajudes anuals, que poden tenir una durada de fins a tres anys. L’import mensual serà en aquest cas de 4.000 euros bruts. A més, inclourà un pagament únic màxim 3.500 euros en concepte de despeses de trasllat des del seu centre.

Les sol·licituds per a aquesta convocatòria d’ajuts s’han de presentar electrònicament a través de l’eAdministració de la Universitat d’Alacant a través de la seva Seu electrònica.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: