La UA celebra la segona edició del curs “Divulgar la ciència al segle XXI”

El curs “Divulgar Ciència al Segle XXI”, organitzat per la Universitat d’Alacant, tindrà lloc entre el proper dimecres i dijous, 4 i 5 de setembre a la sala d’actes Alfredo Orts de l’edifici d’Òptica del Campus de Sant Vicent del Raspeig . És de la segona edició d’una iniciativa l’objectiu se centra en promoure i fomentar en la ciutadania l’interès per la ciència, mostrant diverses formes d’abordar els reptes científics del món actual des de diferents perspectives.

El format de curs que la UA va estrenar l’any passat, es conforma a través de conferències protagonitzades per experts i un posterior debat col·lectiu en el qual participa el públic. Tant les conferències com els debats es podran seguir en directe per Internet a través de Vèrtex.

L’investigador de l’Institut de Ciències d’Materials, CSIC, Pedro A. Serena, abordarà la actualitat sobre la investigació de la matèria a escala nanomètrica mitjançant la conferència “Nanotecnologia: la revolució del segle XXI. Moltes llums i algunes ombres “, dimecres a les 9.45 hores. Després del debat, “La taula periòdica dels elements químics: Icona cultural i impacte en la societat” serà el següent tema que es plantejarà a càrrec de Bernardo Herradón. investigador de l’Institut de Química Orgànica General (IQOG), CSIC.

Ja a la tarda Juli Peretó, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular, de la Universitat de València i el CSIC, s’endinsarà en la teoria de l’evolució amb la conferència “L’origen de les espècies” de Darwin: un invitació a la lectura “. El programa de dimecres el tancarà Manuel Seara, biòleg i divulgador científic en RNE que presentarà la conferència “La ciència a la ràdio: sense imatges ni equacions”.

Dijous el protagonisme recaurà en la “Matèria i energia fosques. Entre la fantasia i la Realitat “a partir de les 9 del matí a càrrec de Vicent Martinez, catedràtic d’Astronomia i Astrofísica a la Universitat de València. A les 11.45 el professor de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de Murcia, José Manuel López Nicolás presentarà la conferència “Alimentació del segle XXI: ciència i pseudociència”.

El curs finalitzarà el dijous a les 17.45 amb la presentació de les conclusions i la clausura. Seran Isabel Abril, Mercedes Pastor, Nicolás Conca i Rafael García Molina, qui formen el comitè científic del curs “Divulgar la ciència al segle XXI”, els encarregats de presentar les conclusions de les dues jornades de debats.

 

 

Informació i Foto: UJI

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: