La UA atén més de dues mil consultes en persona de refugiats ucraïnesos i incrementa la seva ajuda humanitària

La Universitat d’Alacant continua incrementant l’ajuda humanitària a refugiats ucraïnesos arribats a Alacant, com a part de la campanya de suport que duu a terme des de l’inici de la guerra.

Des del Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació per al Desenvolupament detallen les dades recollides de les accions posades en marxa durant els darrers mesos. “Actualment, explica la vicerectora Rosa Mª Martínez, tenim prop de 40 estudiants d’Ucraïna matriculats a cursos d’espanyol del Centre Superior d’Idiomes, finançats per la UA. També hem assignat 19 ajuts de bo menjador i 13 ajuts per a transport, i un ajut especial 1900 euros per a allotjament per al cas més dramàtic amb què ens hem trobat. Concretament hem destinat aquest ajut especial a un alumne que estava matriculat a tercer d’Arquitectura a la Universitat ucraïnesa de Knuca, va haver d’abandonar el seu país pel conflicte i es trobava en situació d’extrema vulnerabilitat. Actualment es troba a Espanya amb estatus de protecció temporal de refugiat ucraïnès, i està matriculat als nostres cursos d’espanyol”.

En aquest sentit, explica la vicerectora, la Universitat d’Alacant, a través del Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació per al Desenvolupament, ha elaborat un protocol d’actuació per ajudar l’alumnat amb estatus de refugiat, i que es desenvolupa en el marc d’actuació del Pla d’Acció Universitat-Refugi (BOE2/04/2022), impulsat per la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles. Aquest protocol implica, entre altres mesures, l’establiment d’ajudes directes de naturalesa diversa; bons de menjar, ajuts per als desplaçaments i, en els casos més extrems, beques dajuda humanitària.

La vicerectora també destaca les “prop de 2000 consultes en persona d’ucraïnesos arribats a Alacant o bé de les famílies que acullen aquestes persones refugiades, que han estat ateses pel nostre Servei de Relacions Internacionals, el Centre Superior d’Idiomes o els grups de voluntariat lingüístic i acompanyament psicològic que es van organitzar a la Universitat d’Alacant per donar resposta a l’arribada massiva de persones refugiades d’Ucraïna”.

La Universitat d’Alacant també ha posat en marxa Cursos d’Espanyol gratuïts per a aquest col·lectiu de refugiats, que s’imparteixen a diverses seus de la UA per tota la província, organitzats per la professora Marian Aleson.

“En col·laboració amb Centre Superior d´Idiomes de la UA, afegeix Rosa María Martínez, estem organitzant un seminari específic per informar el col·lectiu ucraïnès dels detalls del procés d´accés a la universitat”

La UA amb Ucraïna

La Universitat d’Alacant va posar en marxa un grup de treball institucional d’ajuda a Ucraïna, integrat pels vicerectorats responsables de Relacions Internacionals, Responsabilitat Social, Estudiants i Cultura, amb l’objectiu d’unir esforços i preparar un programa d’ajuda global davant l’arribada de persones refugiades d’Ucraïna a Alacant, davant de l’estat de guerra que viu el país.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: