La UA acull la Jornada “ERC i estudis del passat: la contribució de PALEODEM i altres projectes d´arqueologia a Espanya”

Amb l’objectiu de presentar els resultats del projecte ERC Consolidator Grant PALEODEM i fomentar la participació d’investigadors i grups de recerca al programa ERC, especialment al panell SH6 (Estudis del passat), es desenvoluparà el proper 16 de setembre de 2022, a el Saló d´Actes de la Facultat de Filosofia i Lletres II de la Universitat d´Alacant la Jornada “ERC i estudis del passat: la contribució de PALEODEM i altres projectes d´arqueologia a Espanya”.

El projecte de recerca PALEODEM. Late Glacial Population History and Cultural Transmission in Iberia (c.15000-8000 cal BP) aborda la reconstrucció de les dinàmiques demogràfiques i dels processos de transmissió cultural a la Península Ibèrica durant la transició Plistocè-Holocè, emprant enfocaments interdisciplinaris basats en arqueologia alta resolució, ciència de dades i anàlisi de xarxes socials.

A la primera part de la jornada es presentaran els resultats del projecte de recerca PALEODEM, desenvolupat des de l’any 2019 a l’Institut Universitari de Recerca en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH) de la UA. La segona part comptarà amb exemples d‟altres projectes ERC del panell Estudis del Passat (SH6) en les modalitats Synergy Grant i Starting Grant; en primer lloc, Luis Miguel Martínez Otero, investigador del Consell Superior d’Investigacions científiques, efectuarà una presentació sobre el projecte XSCAPE Material Minds: Exploració d’Interaccions between Predictive Brains, Cultural Artifacts, i Embodied Visual Search, de la modalitat Synergy Grant. Aquest projecte està col·liderat per l’Institut de Neurociències de la Universitat Miguel Hernández, l’Institut de Ciències del Patrimoni del CSIC, la Universitat de Sussex i la Universitat de Kiel.

Per la seva banda, Carla Lancelotti, investigadora ICREA adscrita a la Universitat Pompeu Fabra, presentarà el projecte RAINDROPS Resilience and Adaptation to Drylands Identifiqueu past water management practices for drought-resistant crop, de la modalitat starting Grant.

Finalment, Ester Boldrini, subdirectora de la Unitat de Projectes Internacionals de R+D+i del Servei de Gestió de la Investigació de la UA, informarà sobre els serveis de suport per a la preparació de propostes, i Ana Martínez, tècnica de la mateixa unitat, presentarà les diferents convocatòries del Work Programme 2023.

L’esdeveniment és especialment interessant per a personal investigador, directors de projectes i grups de recerca, i investigadors interessats a conèixer i participar en futures convocatòries de l’ERC.

La Jornada és organitzada pel Vicerectorat de Recerca de la UA, l’Institut Universitari de Recerca en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH) i l’equip de recerca del projecte PALEODEM.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: