La UA acorda la màxima presencialitat en un curs que començarà en dues etapes

L’acord assolit entre les universitats i la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital sobre l’inici de curs en dues fases (el dia 14 de setembre per als estudiants de continuïtat i el 25, per als de primer); la necessària adaptació que ha hagut de fer la Universitat d’Alacant per a la seva posada en pràctica i el Pla de desescalada i tornada a la normalitat en els diferents àmbits universitaris, han centrat gran part de l’informe de rector al Consell de Govern celebrat aquest dilluns 29 de juny.

Palomar ha assenyalat que el canvi en les mesures de distanciament social i el traspàs de competències a les comunitats autònomes, han marcat el document de desescalada i tornada a la normalitat que la direcció de la institució acadèmica durà a taula negociadora el pròxim 1 de juliol. El rector preveu que el curs “pugui iniciar-se amb la màxima presencialitat”, amb una ocupació de les aules de l’50%, “el que permetrà que moltes assignatures es puguin impartir amb normalitat”, però a més, garanteix que es complementarà la docència de forma telemàtica. En aquest sentit, ha apuntat que la Universitat d’Alacant treballa per a la posada en marxa d’una plataforma pròpia i per establir mesures que redueixin la bretxa digital.

Pel que fa a el personal, el rector ha explicat que es preveu “una incorporació progressiva de l’50% a partir del pròxim 6 de juliol, per arribar al 100% l’1 de setembre”. En aquest sentit, assegura que s’està negociant i regulant el treball a distància, “un debat necessari que ja està obert a totes les institucions públiques”. Palomar sosté que totes les mesures proposades “tenir en compte les necessitats de prevenció i seguretat, que són la nostra prioritat” i sosté que es realitzaran estudis de persones vulnerables i també de necessitats de conciliació familiar.

La Universitat d’Alacant està duent a terme una línia de treball en tres direccions: una adreçada a accions de reforç dels sistemes informàtics, les aules virtuals, l’ús de tauletes, així com també en tot el relatiu a el desenvolupament de protocols de desinfecció i ús de la climatització. Una altra línia que s’està reforçant és la formació en Tecnologies de la Informació i de la Comunicació cap als tres col·lectius que conformen la comunitat universitària i, finalment, una altra encaminada a eliminar l’escletxa digital existent sobretot en el col·lectiu estudiantil, ha detallat el rector.

Finalment Palomar ha recordat la decisió de el govern valencià no autoritzar cap títol nou per al proper curs, un tema que s’abordarà en el Consell Interuniversitari de el proper 2 de juliol.

calendari acadèmic

La diferenciació de dates d’inici de curs per a l’alumnat de primer i per als de continuïtat ha obligat la Universitat d’Alacant a modificar el calendari acadèmic de el curs 2020-2021, per evitar pèrdues de dies lectius. El principal canvi de la nova proposta, aprovada per unanimitat pel Consell de Govern, ha estat retardar en un parell de dies l’avaluació ordinària de gener (C2) i, per tant, també, l’inici del segon quadrimestre, així com la data de finalització de el curs, que passa a ser el 19 de juny.

El Consell ha aprovat també les Instruccions de matrícula adaptades a la nova normalitat. La vicerectora d’Estudiants, Nuria Grané, ha anunciat que, a partir d’avui i fins al 29 de setembre, es reforcen les línies d’atenció telefònica per a qualsevol dubte relacionat amb la matrícula. El document recull les dates, els terminis i els diferents procediments per als estudis oficials, tant per a l’alumnat de continuïtat com per al de nou ingrés.

Més oferta internacional

En línia amb l’aprovat en el Consell de Govern del mes de maig, la Universitat d’Alacant continua la seva línia d’expansió en l’oferta de noves dobles titulacions internacionals, principalment amb la Universitats do Val do Itajaí (UNIVALE) del Brasil amb qui uneix una estreta relació que es remunta a diverses dècades.

En aquesta ocasió, s’ha aprovat per unanimitat la proposta de tres dobles titulacions internacionals per al curs acadèmic 2020/2021, que se sumen a les cinc existents amb la universitat brasilera. En aquesta ocasió l’oferta es completa amb el Grau en Gastronomia i Arts Culinàries per la Universitat d’Alacant i el Curs de Gastronomia de la Universidade do Val do Itajaí (UNIVALI); el Grau en Mestre en Educació Infantil per la Universitat d’Alacant i Curs de Pedagogia de la Universidade do Val do Itajaí (UNIVALI); el Grau en Mestre en Educació Primària per la Universitat d’Alacant i Curs de Pedagogia de la Universidade do Val do Itajaí (UNIVALI).

 

 

 

Informació i Foto: Universitat Alacant

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: