La tercera Campanya per la Salut ja funciona a La Fe donada per la fundació Músics per la Salut

Músics per la Salut ha instal·lat la tercera Campana per la Salut a l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe. Una iniciativa que forma part del projecte Campanes per la Salut, popular a altres països del nostre entorn i que l’entitat ha introduït de forma pionera a Espanya. A l’acte hi han assistit Guillermo Giner, president de la fundació, el cap de servei d’Oncologia Radioteràpica Antonio Conde i Maite Cardona, Directoral Territorial de Sanitat a València i Juanjo Pérez, músic de la fundació, que ha ofert un microconcert com a part de l’acte de inauguració. Segons Antonio Conde, “cada vegada que soni la Campana per la Salut serà signe d´esperança per als pacients, per als familiars i per als professionals que treballem a Oncologia”. Maite Cardona per part seva ha agraït a Músics per la Salut la seva tasca perquè “encara que sembla que sigui petita, són iniciatives molt grans que ajuden a les persones que reben aquests tractaments”.

Aquest projecte, que té a l’Hospital La Fe un dels seus referents, serveix perquè els pacients oncològics que acabin el tractament el puguin celebrar amb el so de les campanes i compartir, així, la seva alegria amb la resta dels pacients i els sanitaris. Tocar tres vegades la campana per celebrar el final d’un tractament és un gest que, des de fa temps, es pot veure a molts hospitals de tot el món, i gràcies a la tasca de Músics per la Salut aquesta iniciativa és cada vegada més present a diferents centres hospitalaris d’Espanya.

En paraules de Guillermo Giner, president i fundador de Músics per la Salut, “la iniciativa de Campanes per la Salut busca animar els pacients a no amagar la seva aflicció i transmetre el missatge que, si una persona acaba amb el tractament i toca la campana, un altre pacient pot seguir el camí i tocar-la també”. Al que afegeix: “Fa aproximadament cinc anys que implantem la iniciativa als hospitals que la demanen i per a nosaltres és un plaer seguir col·laborant amb hospitals com La Fe per poder atendre les necessitats dels pacients i del propi hospital”.

Sumant les campanes instal·lades a l’Hospital La Fe, ja són deu els hospitals en què Músics per la Salut ha portat aquesta iniciativa per tot el territori espanyol. Una fita que la fundació fa possible gràcies a la col·laboració amb diverses organitzacions i persones d’interès, com és el cas d’Agatha Ruiz de la Prada, que ha realitzat el disseny de les campanes que els pacients de La Fe podran tocar quan finalitzin el tractament .

Una iniciativa que redueix l’ansietat que comporta el tractament

Campanes per la Salut és un projecte concebut per reduir l’ansietat acumulada i el desgast que comporta el tractament, és una nova manera de revelar la felicitat de qui ha finalitzat una etapa dura i suposa una forma de transmetre esperança, recordant a la resta de pacients que cal perseverar. “Cadascuna de les tres campanades”, afirma Guillermo Giner, “suposa posar un punt final a una etapa ja superada i començar una nova, plena d’alegria. Augmenta la unió entre pacients, acompanyants i personal sanitari”.

Sobre Fundació Músics per la Salut

És la fundació amb més activitat en la implementació de la música com a forma de millorar la situació de pacients i persones en situació de vulnerabilitat. Treballa, des del 2015 per humanitzar, amb microconcerts, l’experiència dels pacients d’hospitals i centres sociosanitaris.

Des de la seva creació, ha ajudat gairebé 500.000 persones al nostre país col·laborant amb 60 hospitals i 220 centres sociosanitaris i assistencials. Actualment busca reduir l’estrès i incrementar el benestar dels pacients, demanant a Govern i comunitats autònomes que segueixin les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut i implementin polítiques que incloguin la música en viu a l’entorn sociosanitari tal com ho fan altres països del nostre entorn.

Músics per la Salut ha presentat també un manifest per sol·licitar al Ministeri de Sanitat que segueixi les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i, mantenint el marc competencial, implementi polítiques que incloguin les arts i, en especial, la música en viu a l’entorn sociosanitari, dotant de pressupost aquest tipus de projectes. Així mateix, el document demana a les comunitats autònomes que incloguin als seus plans de salut la música en viu en hospitals i centres sociosanitaris per millorar la qualitat de vida dels pacients, residents, usuaris i professionals. Actualment té una petició oberta a Change.org per reclamar aquests objectius que ja compta amb 38.000 signants.

Informació i Foto: Musicos por la salud

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: