La tecnologia de la Universitat d’Alacant d’accessibilitat per a discapacitats visuals es desplega en els autobusos alacantins

L’Ajuntament d’Alacant i Masatusa han anunciat que s’ha completat el desplegament a totes les parades i autobusos de l’transport urbà d’Alacant de la tecnologia Navilens, desenvolupada íntegrament a la Universitat d’Alacant. El sistema permet a persones amb discapacitat visual localitzar la parada de manera autònoma i rebre informació locutada sobre els temps de pas, línia i destinació dels autobusos a una velocitat inferior a 0,04 segons.

La implantació dels codis, característics pels seus colors cridaners, va començar a la línia especial de Fogueres i està instal·lant de forma progressiva a la resta de corredors de la ciutat. Amb aquesta tecnologia s’eliminen també les barreres idiomàtiques, ja que tota aquesta informació s’ofereix en un dels 18 idiomes habilitats en l’aplicació en funció de la configuració de el telèfon mòbil de l’usuari. Masatusa l’ha implantat a totes les parades, marquesines i pals, -unes 800 aproximadament- i en tots els seus vehicles -al voltant d’un centenar-.

La manera d’ocupació és molt senzill i ja s’ha posat a prova prèviament també a Barcelona i Múrcia, ciutat on l’empresa desenvolupadora, Neosistec (al costat de la Universitat d’Alacant) té la seu. També Nova York està provant aquest sistema.

Només cal tenir instal·lada una de les dues aplicacions que habiliten la lectura dels codis (NaviLens i NaviLens GO) i enfocar amb el mòbil que pot detectar el codi fins a 15 metres de distància i amb un angle de lectura de 160 º. En aquest moment l’aplicació emet un so que avisa l’usuari que s’ha trobat un codi, només cal agitar el mòbil lleugerament (1 shake) perquè la locució amb la informació es reprodueixi.

Informació i Foto; Universitat Alacant

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: