Més notícies

La start-up del Parc Científic de la UA Mediterranean Algae presenta el seu projecte europeu per a la bioremediació en aigües del Port d’Alacant

La start-up vinculada al Parc Científic d’Alacant Meditarranean Algae, conformada majoritàriament per egressats de la Universitat d’Alacant (UA), ha presentat avui el seu projecte Bioremed. Es tracta d’un projecte pilot que tracta de “bioremeiar” entorns maritimoportuaris. La bioremediació és una branca de la biotecnologia que tracta l’ús d’organismes vius per eliminar contaminants i toxines del terra i l’aigua.

La gestió eficient de l’aigua és un dels grans reptes en matèria de sostenibilitat, sobretot en l’àmbit turístic i maritimoportuari. Les solucions basades en la utilització d’elements de la natura són una fórmula per tallar alguns dels reptes mediambientals actuals. El projecte BIOREMED ALGAE és un exemple clar de com les startups estan combinant tecnologia i naturalesa per trobar solucions en aquest àmbit.

El projecte ha estat cofinançat per la Unió Europeu a la convocatòria GREENinMED: La Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació d’Espanya lidera el projecte europeu GREENinMED. Aquest projecte està cofinançat pel programa europeu ENI CBC MED i té com a objectiu ajudar les pimes mediterrànies que operen a la indústria turística a ser més competitives, mitjançant l’aplicació de solucions innovadores que incrementin l’eficiència en la gestió d’aigua i energia.

El projecte s’està executant a les instal·lacions del Reial Club de Regates d’Alacant, seguint la seva estratègia de sostenibilitat i ODS, i pretén millorar la qualitat de més de 80.000 litres d’aigua del port, atrapant metalls pesants i altres contaminants.

L’Autoritat Portuària d’Alacant ha estat l’encarregada de la supervisió i la coordinació del projecte, i s’espera que, després dels resultats positius, es pugui replicar en altres punts del port.

“Les algues són un organisme marí que absorbeix els contaminants inorgànics de l‟aigua de forma natural, i amb la nostra tecnologia propiciem les millors condicions perquè es realitzi de forma contínua aquest procés. Les algues a més creixen en els nostres sistemes, capturant CO2.” comenta Yago Sierras, CEO de Mediterranean Algae.

Els resultats del projecte seran publicats a partir del mes de juny, quan finalitzi aquesta primera fase. S’espera assolir una millora significativa de la qualitat de l’aigua tractada mitjançant el mesurament de captura de metalls pesants i contaminants inorgànics com ara nitrats i fosfats.

Esteban Pelayo, gerent del PCA va manifestar la seva més absoluta confiança en l’èxit del projecte i que els resultats seran molt positius. “Mediterranean Algae és un exemple clar d’empresa innovadora del nostre ecosistema, i estem convençuts que obtindran un notable èxit en aquest i altres projectes que estan desenvolupant”.

Informació i Foto: Universitat Alacant

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint