La sisena edició de l’Escola d’Igualtat obre el termini d’inscripció

La Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Castelló ha obert la inscripció la sisena edició de l’Escola d’Igualtat, una iniciativa on la formació la farà el personal del Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO). El curs consta de 20 hores repartides en huit sessions i té com objectiu formar la ciutada en diversos assumptes relacionats amb el feminisme i la igualtat. Igual que en l’anterior edició, i per facilitar l’accés a les persones assistents, l’escola es trasllada a l’àmbit virtual.

L’edil de Feminismes i LGTBI, Verònica Ruiz, ha posat l’accent en “la necessitat d’educar a la societat en la cultura de la igualtat i fer que dones i homes prenguem consciència de la necessitat de tractar-nos en igualtat”. La regidora també ha destacat d’aquesta formació el tractament de la salut de les dones, “una necessitat massa vegades oblidada i auto oblidada perquè en posem sempre en últim lloc de preferència”. Ruiz ha recordat que “l’any passat ja vam haver de traslladar la formació a l’àmbit virtual i va tindre una gran acollida per part de la ciutadania”, fet que “demostra l’interès dels veïns i de les veïnes de Castelló per treballar en la igualtat i combatre les violències masclistes”.

El programa del curs consta d’un temari de huit unitats, una per cada sessió. Es tracten aspectes bàsics com la història del feminisme, la legislació vigent en matèria d’igualtat, la coeducació i el llenguatge inclusiu o la salut de les dones. A més, s’aprofundeix en qüestions com la planificació de projectes sota la perspectiva del gènere, els usos del temps i les cures i tanca el curs una sessió centrada en a la violència de gènere.

El curs oferit pel Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) comença el proper 11 de maig (dimarts) i està obert a tota la ciutadania de Castelló. Les sessions seran en línia, dimarts i dijous de 18.00 a 20.00 hores. Per accedir a l’Escola d’Igualtat, les persones interessades han de realitzar la matrícula. Aquesta es pot fer de forma gratuïta mitjançant la plataforma eventbrite de l’Ajuntament de Castelló (https://bit.ly/3aDT2vK ). La inscripció es realitzarà per rigorós ordre d’arribada de les sol·licituds.

Cal recordar que l’any 2020, el SIO va oferir fins a tres formacions davant l’alta demanda d’aquests cursos. A més de formar a la ciutadania, el personal municipal va oferir un curs per a associacions en que van participar 24 entitats de la ciutat de caire social i sanitàri.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: