La Seu Ciutat d’Alacant inaugura l’Aula de Científiques de Lletres

La Seu Universitària Ciutat d’Alacant amplia la seva oferta d’Aules de reflexió i debat amb la inauguració de l’Aula de Científiques de Lletres, demà divendres 20 de gener a les 17 hores, a les instal·lacions de la Seu de Ramón y Cajal, 4.

La professora Inmaculada Fernández dirigirà aquesta nova aula que abordarà diversos enfocaments de la investigació que engloba el genèric Lletres: filologies, història, geografia, psicologia i humanitats, però també els vessants en què s’insereixen les seves activitats pràctiques a l’esdevenir quotidià de les empreses , les institucions educatives o altres establiments propers, tal com expliquen els organitzadors.

La jornada inaugural de demà comptarà amb les intervencions de Jorge Olcina, director de la Seu, i Inmaculada Fernández, directora de l’Aula. Després de la presentació de l’Aula i els seus objectius, tindrà lloc la conferència inaugural “Diversitat i empoderament per a emprenedores”, amb Laura Soler i Ana González, que abordaran la necessitat de capacitar les dones perquè trenquin les barreres vivencials i professionals que limiten el seu dia a dia, aplicant fórmules d’apoderament orientades a la superació de barreres físiques i psicològiques. Després de la conferència s’obrirà el debat “Saber que es pot”.

L’Aula de Científiques de Lletres ha programat una activitat al mes, un programa que s’iniciarà demà i finalitzarà el desembre del 2023. El divendres 17 febrer, l’Aula dedicarà la seva conferència a “Prostitució i masculinitat”, a càrrec de Beatriz Ranea Triviño. El 24 març, la jornada tindrà Mary Nash com a protagonista, amb una entrevista sota el títol “La meva vida com a historiadora”. Abril estarà centrat en “Comiqueres i caricaturistes àrabs” a càrrec d’Eva Lapiedra Gutiérrez; i maig portarà el seminari “Damas de Corte”. El programa reprendrà la seva activitat a l’octubre amb una conferència de Mercedes Arriaga, amb motiu de la celebració del Dia de les Escriptores; novembre estarà dedicat a jutges per la pau amb una conferència a càrrec de Cristina Hermida del Llano; i finalitzarà l’any amb Feministes anglosaxones i les seves obres no traduïdes.

L’Aula de Científiques de Lletres se suma a les ja existents a la Seu ciutat d’Alacant: Aula Ciutat, Aula Salut, Aula de la Ciència i la Tecnologia, Aula de la Filosofia, Aula d’Art o l’Aula de Grècia.

Informació i Foto: Univesitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: