La Seu Ciutat d’Alacant inaugura el nou curs acadèmic el proxim dijous

El proper dijous 17 de setembre, a les 19 hores i en format en línia, la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, celebrarà l’acte d’inauguració de el nou curs acadèmic 2020/2021. El rector de la UA, Manuel Palomar, i el director de la Seu, Jorge Olcina, realitzaran els parlaments institucionals a terme de la conferència inaugural “Salvaguardar les Terres seques: clau per assolir els objectius de desenvolupament sostenible”, a càrrec de l’investigador de l’ Institut Multidisciplinar per a l’estudi de l’mig “Ramon Margalef” de la UA, Fernando Tomás Mestre (enllaç a la conferència i a l’acte inaugural: https://meet.google.com/fet-wdpt-pna). Jordi Cortina Segarra, catedràtic d’Ecologia de la Universitat d’Alacant, presentarà a l’conferenciant. Aquesta conferència s’emmarca en les activitats programades per l’Aula de la Ciència i la Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant.

L’investigador Fernando Tomás, afirma que les terres seques, que inclouen llocs amb clima hiperárido, àrid, semi-àrid i sec-subhumit, comprenen el 41% de la superfície terrestre i alberguen gairebé a el 40% de la població global. L’ús insostenible dels seus recursos, unit a el canvi climàtic i l’augment exponencial de la població, està portant a la degradació i desertificació de les terres seques a escala global, el que impedirà que s’assoleixin els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU.

A partir d’aquest plantejament, Tomàs abordarà en la seva conferència “alguns dels principals problemes mediambientals que afecten les terres seques a nivell global, les solucions que podem prendre per revertir l’ús insostenible dels seus recursos, amb l’objectiu de salvaguardar la seva capacitat de sostenir una biodiversitat única ia les més de dos bilions de persones que habiten aquests llocs “.

Fernando Tomás Maestre Gil

És premi extraordinari de llicenciatura (1999), doctorat (2005) per la Universitat d’Alacant i premi a el rendiment acadèmic de la Generalitat Valenciana (1999). Després del seu pas per la Universitat de Duke (USA, 2003-2005) s’incorpora a la Universitat Rei Joan Carles, on és catedràtic d’Ecologia (en excedència en l’actualitat). Al maig de 2019 s’incorpora com a investigador Distingit a la Universitat d’Alacant, on dirigeix ​​el Laboratori de Zones Áridas i Canvi Global. Ha realitzat estades de recerca a universitats i centres de recerca dels Estats Units, Regne Unit, Alemanya, Austràlia i la Xina. És investigador principal de 16 projectes d’investigació que sumen més de 5,2 M €, sent l’únic ecòleg que treballa a Espanya que ha aconseguit tant una Starting (2009) com una Consolidator Grant (2014) de el Consell Europeu de Recerca. Ha publicat més de 230 articles en revistes científiques internacionals, incloent nou a Science, Nature i PNAS, així com sis llibres i nombrosos articles de divulgació científica. Es troba dins de l’1% d’autors més citats de l’món des 2018. Ha presentat més de 100 ponències en congressos científics, ha impartit conferències en una quinzena de països i ha dirigit deu tesis doctorals. Els seus mèrits investigadors l’han fet mereixedor de premis com el “Acadèmia de Ciències – Fundació Pasqual en Ciències de la Vida”, modalitat d’investigadors joves (Reial Acadèmia de Ciències Físiques, Exactes i Naturals, 2013), el “Humboldt Research Award” ( Alexander Von Humboldt Stiftung, 2014), el “Miguel Català” per a investigadors menors de 40 anys (Comunitat de Madrid, 2014), i el “Distinguished scientists” (Chinese Academy of Sciences, 2019).

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: