La Seu Ciutat d’Alacant de la UA acull “Mirant”, la Mostra de Cinema i Salut Global de les Xarxes Sanitàries Solidàries

La Seu Ciutat d’Alacant de la Universitat d’Alacant acull, el proper dilluns 4 de novembre a les 18 hores a l’edifici del carrer Ramón i Cajal 4, la inauguració de la II edició de la Mostra Itinerant de Cinema i Salut Global “Mirant “. Aquest cicle de cinema, organitzat per les Xarxes Sanitàries Solidàries de la Comunitat Valenciana, començarà amb la projecció de la pel·lícula La Poma d’Eva, un documental que aborda la lluita contra la mutilació genital femenina a través de diversos testimonis. A més, els assistents podran debatre, després de la projecció de la pel·lícula, que l’any 2018 va tenir 8 nominacions als premis Goya, amb el seu director, José Manuel Colom.

Durant les següents setmanes es projectaran dues pel·lícules més. El dilluns 11 de novembre es podrà veure Comandant Arian, història narrada en primera persona sobre les Unitats de Defensa de la Dones en la guerra contra el Daesh (ISIS) sobre el seu afany contra la violència sexual i els abusos enmig d’aquest conflicte. La participació en el debat d’algun dels responsables del documental està pendent de confirmació.

Finalment, el dimecres 20 de novembre s’estrenarà a la Comunitat Valenciana el documental Woman, de Medicusmundi i kafana Films, guanyadors de dos Goya en els anys 2014 i 2018. Per al debat posterior es comptarà amb la participació d’Ivan Zahinos, responsable de la idea original i coguionista del projecte.

Les tres projeccions, que es realitzaran en el mateix lloc ia la mateixa hora, tindran entrada gratuïta amb aforament limitat, per la qual cosa es recomana reservar les entrades a la web del projecte (www.redsanitariasolidaria.org), a través del correu electrònic alacant @ medicusmundi.es o enviant un missatge mitjançant WhatsApp al número de telèfon 660.575.104.

Un cop finalitzat el seu pas per Alacant, “Mirant” continuarà el seu camí cap a València, els dies 21, 23 i 23 de novembre, i finalitzarà a Castelló de la Plana, els dies 3, 10 i 17 de desembre. Aquesta mostra de cinema és una iniciativa impulsada des de les Xarxes Sanitàries Solidàries valencianes, en el seu treball de sensibilització i promoció entorn al Dret a la Salut des d’una perspectiva global. Per a això, s’ha comptat amb la participació de més de 40 entitats integrants de les Xarxes Sanitàries Solidàries de Castelló, València i Alacant, com ajuntaments, universitats, col·legis professionals i ONGD, que a través de les seves votacions han seleccionat els documentals per a la mostra , amb la intenció d’apropar diverses realitats que conviden a reflexionar sobre com el gènere actua com un determinant social clau en la salut de les dones.

Informació i Foto: Universitat Alacant

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: