La Setmana de la Ciència de l’UJI aposta per activitats divulgatives innovadores

Informació i Foto: http://www.uji.es

La Setmana de la Ciència i la Tecnologia la Universitat Jaume I de Castelló aposta per activitats divulgatives innovadores i l’ús de les xarxes socials per promoure la cultura científica i establir nous canals de transferència de coneixements a la ciutadania. Entre les diverses accions organitzades destaca el FacebookLive programat, amb la col·laboració del diari Levante-EMV, pel proper divendres 24 de novembre amb l’objectiu d’obrir una conversa sobre l’addicció al cibersexe. El professor de Psicologia i degà de la Facultat de Ciències de la Salut, Rafael Ballester, atendrà les consultes plantejades en directe.

Aquesta iniciativa de potenciar trobades mitjançant FacebookLive, amb la col·laboració de mitjans de comunicació convencionals, forma part del projecte # ÁgoraDigital de comunicació científica transmèdia impulsat des del Servei de Comunicació i Publicacions a través de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC + i) de la Universitat Jaume i, que compta amb el finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat.

El programa Connecta amb la Ciència de foment de les vocacions científiques, per la seva banda, ha finalitzat la seva setena edició aquesta setmana després d’arribar a una participació de 2400 estudiants de 51 centres de 17 municipis de Castelló, València i Terol. Aquestes jornades també compten amb el suport de la FECYT del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, a més de l’empresa BP i l’Ajuntament d’Onda.

Les jornades científiques Connecta amb la Ciència s’aproximen a l’alumnat de quart curs d’Educació Secundària diversos aspectes dels graus tècnics i científics impartits amb l’UJI mitjançant activitats pràctiques com ara tallers, xerrades i mostres. Les sessions s’han celebrat a Vinaròs, Morella, Terol, Alcanyís, Port de Sagunt, Segorbe, Vila-real i València. Per primera vegada i sota la petició de Vilafranca s’ha desdoblat la jornada realitzada a la Seu dels Ports i s’ha fet una sessió a Morella i una altra a Vilafranca, amb la finalitat d’ampliar les activitats més nivells educatius.

¿ENGINYERA, PER QUÈ NO?

Connecta amb la Ciència està coordinat des del Servei de Comunicació i Publicacions, es desenvolupa amb el suport de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals (ESTCE) de l’UJI, mentre que està integrat en Campus Obert, un dels programes de comunicació corporativa de l’UJI amb què s’impulsa la millora de la integració de la universitat a la societat de Castelló. El director de l’ESTCE, Ximo Gual, destaca que aquest any també s’han incorporat xerrades d’orientació, a més, «hem donat una atenció especial a la perspectiva de gènere per promoure els estudis científics i tecnològiques oferint xerrades testimonials de dones científiques que han explicat la seva experiència personal en sessions titulades Enginyera, per què no? ».

CICLE LA CIÈNCIA PER A LA SOCIETAT EN SALUT

La Facultat de Ciències de la Salut s’ha sumat a la celebració de la Setmana de la Ciència a l’UJI amb la posada en marxa del cicle de conferències Ciència per a la Societat, que s’iniciarà el dilluns 20 de novembre amb la ponència del catedràtic de Bioquímica de la Universitat de València, Ismael Mingarro, membre del grup de recerca Proteïnes de Membrana. La sessió titulada “Apoptosi mitocondrial: Paper de les proteïnes Bcl-2, les membranes i possibles aplicacions a la lluita contra el càncer” tindrà lloc a la sala Germà Colom de la Facultat de Ciències Humanes i Socials a les 15.30 hores i abordarà la importància de la mort cel·lular programada per al correcte desenvolupament del cos humà.

JORNADES SOBRE RRI

A més D’altres conferències i tallers de comunicació científica, el Servei de Comunicació i Publicacions ha organitzat en el marc de la Setmana de la Ciència les II Jornades RSU: Un disseny universitari per a la responsabilitat social, que se celebraran a l’UJI els dies 29 i 30 de novembre. Aquesta convocatòria centrada en la Responsabilitat Social Universitària (RSU) i en la Investigació i Innovació Responsables (RRI, per les sigles en anglès) es consoliden com a fòrum de trobada, debat i reflexió sobre com implementar la gestió de la responsabilitat social en la seva organització i com establir espais de participació i diàleg entre les diferents experiències. Aquesta iniciativa disposa del finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat.

 

Enllaç per inscripcions a les II Jornades RSU i RRI a l’UJI:

http://www.uji.es/institucional/rsu/jornades-RSU/2017/?urlRedirect=http://www.uji.es/institucional/rsu/jornades-RSU/2017/&url=/institucional/rsu/ jornades-RSU / 2017 /

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: