La secretària autonòmica de Turisme reitera el compromís de la Generalitat per impulsar la sostenibilitat turística

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha clausurat la Jornada Hotel Energy Meetings, organitzada per l’Institut Tecnològic Hoteler (ITH) en col·laboració amb Hosbec.

Aquesta trobada s’ha organitzat amb l’objectiu d’ajudar els establiments hotelers a cercar solucions més adequades per maximitzar l’estalvi energètic a les instal·lacions.

Durant la cloenda, Moreno ha reiterat el compromís de la Generalitat per impulsar la sostenibilitat turística. Així, ha assenyalat que “no es tracta d´una tendència passatgera, ja és una realitat i una exigència dels mercats a la qual hem d´adaptar-nos com a destinació per ser competitius en un mercat cada dia més exigent”.

En aquest sentit, ha ressaltat que el sector hoteler de la Comunitat Valenciana “està treballant intensament per ser cada dia més sostenibles”, i ha posat en valor lʻorganització dʻaquestes jornades i de lʻesforç dels establiments “per aplicar noves eines que ajudin a ser més eficients en estalvi energètic, gestió de residus o en l’aplicació d’energies verdes i renovables”.

Moreno ha posat èmfasi que “des de Turisme Comunitat Valenciana som conscients dels efectes del canvi climàtic i que, com a administració, hem de contribuir a la millora de la sostenibilitat turística amb l’aplicació de mesures que ens ajudin a tots a ser més respectuosos amb l’entorn i la societat”.

Així, ha volgut destacar algunes de les accions que Turisme CV ha posat en marxa a l’ITH, com és el projecte TechYRoom que, de moment, a través d’un establiment pilot, ens permetrà apropar la tecnologia i els usos pràctics als hotels en una habitació real.

“Aquest és un primer pas per ajudar a la modernització de la planta hotelera de la Comunitat Valenciana”, ha incidit Moreno, “potenciar el creixement d´empreses turístiques proveïdores de solucions innovadores, aportar eines que ens facin més competitius i adaptar-nos a les noves necessitats del turista”.

La Secretària Autonòmica també s’ha referit al Codi ètic del turisme valencià, “al qual ja s’han subscrit prop de 2.000 entitats públiques i privades i que pretenem que sigui un marc de referència per reduir els efectes negatius que aquesta activitat pugui generar sobre el medi ambient i el patrimoni cultural”.

Finalment, Cristina Moreno ha posat èmfasi que “l’aposta per la sostenibilitat ha de ser certificada”, i per això ha animat destinacions i empreses, com el sector hoteler, “a treballar per aconseguir aquestes distincions que ens convertiran en un referent”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: