La Sala L’Horta arrenca la temporada amb un monòleg d’Óscar Tramoyeres i l’estrena absoluta de “Croma”, una peça que combina teatre i arts plàstiques

Amb la tornada a l’escola i la tornada a la feina dels adults, la Sala L’Horta reprèn també la seva activitat teatral. L’humor del terreny, fàcil i directe del còmic valencià Óscar Tramoyeres inaugurarà la programació d’aquesta temporada el proper dissabte 24 de setembre. El monòleg Em poquet m’aconforme, en què l’humorista de Rafelbunyol porta el públic a la riallada amb els relats dels seus petits plaers quotidians, forma part del cicle de comèdia per a joves i adults que portarà a la sala de Castellar-Oliveral un espectacle diferent el darrer dissabte de cada mes.

La temporada de teatre infantil començarà oficialment el diumenge 2 d’octubre amb la tradicional festa de benvinguda. Una jornada plena d´activitats que començarà a les deu del matí amb diverses activitats d´assistència gratuïta: una gimcana, un taller de titelles de dits i un petit curs per aprendre a reciclar. A les dotze del migdia el públic s’asseurà al pati de butaques per gaudir de l’estrena absoluta de l’última producció d’Horta Teatre, Croma. Una història dibujada. Després de la representació, hi haurà una picadeta per a tots els assistents.

Tota la imaginació cap en un llenç en blanc

Creada i dirigida per Pau Pons, Croma és una peça adreçada a públic infantil entre 3 i 8 anys que barreja teatre i arts plàstiques. L’escenari es converteix en un gran llenç en blanc sobre el qual la història es dibuixa a temps real.

La protagonista és una nena que s’ha de canviar de casa, encara que no ho vol. És el dia de la mudança i, amb les presses, el pare arrenca el cotxe sense adonar-se que Croma s’ha quedat a casa dibuixant, que és el que més li agrada. Més que amb paraules, ella sol comunicar-se amb els altres a través de pinzells, galledes de pintura i quaderns. És així com inicia un viatge imaginari per buscar la seva nova casa. Una aventura en què volarà a lloms d’un bernat pescador, ballarà amb insectes i nedarà amb meduses.

La nova producció de la companyia Horta Teatre -creadora d’altres espectacles infantils d’èxit com Bola, Rodar i rodar i Martina i el bosc de paper- és també un joc sensorial per embrutar-se, barrejar, esborrar, pintar i gaudir de les imatges i joc teatral a través de la mirada divertida i innocent del protagonista. Tracta de fomentar la curiositat i l’expressió artística durant els primers anys de vida. Ofereix a més una mirada sensible i inclusiva, ja que és un muntatge que poden gaudir nens i nenes amb diferents graus de retards maduratius a la parla, la motricitat, la socialització o el desenvolupament cognitiu.

Més de vint anys de campanyes escolars

Durant el període estival s’ha dut a terme la segona fase del projecte de remodelació de la Sala L’Horta, amb actuacions per a la millora de la comoditat, la seguretat i l’accessibilitat del públic, així com la instal·lació de sistemes de millora de la eficiència energètica i autoproveïment denergia.

Amb aquestes noves millores a les instal·lacions, la Sala L’Horta dóna inici a una nova campanya escolar. Des de fa més de vint anys, aquest teatre ofereix funcions especials per a estudiants de diferents etapes educatives: des del primer cicle deducació infantil fins al batxillerat. Durant aquesta temporada 2022-2023 passaran per aquest escenari dotze propostes teatrals de diferents disciplines artístiques. Aquest programa combina l’entreteniment amb la difusió del pensament crític sobre qüestions rellevants a la societat contemporània com la consciència mediambiental, l’autoestima, la visibilitat de la diferència o la protesta contra les injustícies.

El teatre manté la seva vigència com a eina didàctica. Una modalitat d’art que contribueix a atorgar importància a la imaginació i l’atenció mitjançant l’expressivitat que ofereixen la dramatúrgia i els recursos escènics. Cada funció escolar matinal és una oportunitat irrepetible per connectar amb les emocions i cultivar valors com l’empatia o la tolerància.

PROGRAMACIÓ ESPECIAL XXV ANIVERSARI SALA L’HORTA

EN POQUET M’ACONFORME Monòleg còmic en valencià
Públic jove i adult
Repartiment: Óscar Tramoyeres
Funció: 24 de setembre, 19 h Preu: 10 euros
Sinopsi: Monòleg a càrrec d´un dels còmics més estimats del públic valencià. Amb el seu humor del terreny, fàcil i directe, en aquest espectacle es presenta com un “home normal”, que es conforma a fer l’amor un cop per setmana, no aclaparar-se a Ikea i entendre la seva mare.

CROMA Teatre / arts plàstiques NOVA PRODUCCIÓ
Públic familiar a partir de 3 anys
Producció: Horta Teatre
Funció: 2 doctubre, 12 h Preu: 7 euros
Sinopsi: “Croma” és una història dibuixada en directe i acolorida amb pinzells i moltes galledes de pintura que omplen l’escena d’imaginació, expressió plàstica i poesia. Una experiència sensorial per embrutar-se, barrejar, esborrar, pintar i gaudir de les imatges i del joc teatral a través de la mirada divertida i innocent del seu tendre protagonista.

FA SOL Teatre | Música | Clown en valencià
Teatre de proximitat: El públic s’ubicarà a sobre de l’escenari.
Públic: Primera infància a partir de 1 any
Producció: Mira Rosa
Funció: 16 d’octubre, 11 i 12.30 h Preu: 8 euros
Sinopsi: Pupetes dansa al Sol i al so de les melodies amb què es va trobant. Així mateix, ens presenta una història sobre les dificultats i les satisfaccions d’afinar l’instrument de música que som cadascun de nosaltres.

RAPUNZEL, UN MUSICAL MOLT PERILLAT Teatre musical en castellà
Públic familiar
Producció: Eventime Teatre
Funció: 23 doctubre, 12 h Preu: 7 euros
Sinopsi: Basat en un conte dels Germans Grimm, aquest musical ens mostra com deixar-nos guiar pel cor per tenir la vida que desitgem. Ens ensenya a envoltar-nos de persones que volem sense por del que és desconegut, i sobretot és un espectacle que ens ajuda a saber perdonar. Rapunzel és una jove amb ganes de veure el món, però està tancada en una alta torrassa amb la seva “mare”, una bruixa que la va arrabassar de les mans dels seus pares en néixer.

LA COMÈDIA DE LA VIDA Comèdia cabaret en valencià
Públic jove i adult
Producció: Comedy Plan
Funció: 29 doctubre, 19 h Preu: 10 euros
Sinopsi: “La comèdia de la vida” és un al·legat a les dones, una comèdia en què dues amigues artistes expliquen com han d’enfrontar-se a la vida, combinant ser mare, esposa, amant i els seus projectes professionals. Tot això barrejat amb el glamur i la decadència dels escenaris.

EL SOL I EL GIRA-SOL Teatre | Titelles | Llum negra en valencià
Primera infància de 2 a 6 anys
Producció: La Carreta teatre
Funció: 30 doctubre, 11 i 12.30 h Preu: 8 euros
Sinopsi: Una imaginativa història plena de fantasia, realitzada amb la màgica tècnica del teatre negre i una fantàstica banda sonora original, que explica la història del Sol i el Gira-sol, dos disconformes personatges que finalment i gràcies a la solidaritat i complicitat d’uns ocellets molt revoltosos aconsegueixen complir els seus somnis. Un entranyable conte que tracta sobre el dret a ser diferent.

Informació i Foto: Marta Moreira

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: