La Ruta de la Salut atén a més de 1.400 persones de 70 municipis en l’edició d’enguany

La diputada de Salut i Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha presentat el balanç d’activitat de la Ruta de la Salut 2017, que s’ha desenvolupat en un total de 70 municipis entre els mesos de setembre i novembre, i en la qual han participat 1.400 persones.

 

En aquesta iniciativa de la Diputació de València s’han implicat 48 professionals de l’Hospital General de València (10 facultatius, 27 infermers, 8 nutricionistes i 3 fisioterapeutes), que han recorregut un total de 8.500 quilòmetres. Respecte al perfil de la població participant, la diputada ha explicat que la majoria han sigut majors de 65 anys, el 80% dones i el 20% homes.

 

Durant aquests mesos s’han dut a terme més de 9.500 tècniques mèdiques: més de 1.260 determinacions de glucèmia, tensió arterial, pols i mesurament de perímetre abdominal; unes 1.000 determinacions de càlcul de risc de fractura òssia (índex FRAX); 1.096 espirometries i més de 1.200 oximetries i valoracions d’estat de salut respiratori.

 

A més, prop de 980 persones han participat en l’estació d’exercici físic i també s’han realitzat aproximadament 1.100 registres de pes, massa grassa, greix visceral i índex de massa corporal.

 

“L’experiència també ha sigut molt satisfactòria per als professionals sanitaris, que han agraït la proximitat i amabilitat dels usuaris, així com de les organitzadors locals per la seua implicació en aquesta iniciativa que permet desenvolupar una important labor de promoció de salut i prevenció”, ha afegit Berenguer.

 

De fet, gràcies als exàmens realitzats en aquests municipis s’han detectat alguns problemes de salut que han precisat de seguiment posterior per part dels equips d’Atenció Primària, i també uns altres en els quals ha sigut necessari remetre’ls a un servei d’urgències després de realitzar una valoració clínica més exhaustiva.

 

Algunes d’aquestes troballes responien al desconeixement diagnòstic d’una possible patologia, però també, en algun cas, a una mala adherència al tractament i a la falta de autocuidado en pacients ja diagnosticats.

 

Aquest programa desenvolupa una important intervenció educativa, en la qual s’incideix en l’alimentació i en els bons hàbits i es posa l’accent en la importància de practicar regularment exercici físic.

 

Els professionals sanitaris aposten per iniciatives com aquestes que ajuden a implementar estratègies dirigides al control del pes i a la lluita contra l’obesitat, entre les quals l’educació alimentària basada en hàbits saludables ha de figurar com a aspecte fonamental.

 

 

Informació i Foto: http://www.dival.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: