La Ribera rebrà més de set milions d’euros de la Diputació al primer lliurament del Fons de Cooperació 2023

La Ribera rebrà 7.266.765 euros de la Diputació de València al primer lliurament del Fons de Cooperació Municipal que la institució provincial realitzarà als ajuntaments en el marc d’aquest pla conjunt amb la Generalitat. La partida forma part dels 60 milions d’euros pressupostats inicialment en els comptes del 2023 per a un fons que es pot destinar a inversió o despesa corrent, dels quals es transferiran ara 40 i 20 més el proper mes de febrer.

El primer lliurament del fons provincial concedeix a la Ribera Alta 5.249.239 euros dels 40 milions que es reparteixen els 266 municipis de la província i les tres entitats locals menors. En funció de la població i amb criteris correctors a favor dels ajuntaments amb menys recursos, el repartiment a la comarca deixarà 443.931 euros a Alzira, que supera els 45.000 habitants; 349.743 a Algemesí, amb un cens de prop de 28.000 persones; i més de 312.670 a Carcaixent, que té una població de més de 20.000 habitants. Entre els menys poblats, Cotes i Sellent, que no arriben als 400 habitants, rebran al voltant de 60.000 euros cadascun.

La Ribera Baixa compta amb una assignació global de 2.017.526 euros, dels quals 334.869 arribaran a Sueca i els seus gairebé 28.000 habitants, i 325.954 a Cullera, el cens dels quals ronda els 23.000 habitants. Pel que fa als menys poblats, l’entitat local menor del Mareny de Barraquetes, amb menys de 800 habitants, comptarà amb 75.669 euros. A més, fins a sis municipis de la comarca, Almussafes, Sollana, Albalat de la Ribera, Corbera, Favara i Polinyà de Xúquer, i l’entitat local menor del Perelló, superen els 100.000 euros.

La Diputació de València va donar llum verda al ple de gener a la transferència als ajuntaments de la província dels primers 40 milions d’euros que la corporació aporta aquest any al Fons de Cooperació Municipal, i va avançar dos mesos el pagament d’aquests ajuts que els consistoris van començar a rebre a finals de març a l’anterior exercici. Amb 60 milions pressupostats als comptes de 2023, la Diputació triplica l’aportació que realitzarà el Consell a la província al Fons de Cooperació Municipal.

Agilitzar els tràmits

El diputat d’Hisenda, Vicent Mascarell, ha explicat que la intenció de la corporació és que els recursos “arribin com més aviat millor als ajuntaments”, alhora que ha avançat una segona entrega de 20 milions d’euros que té la intenció de portar al ple de febrer. En paraules del president de la institució, Toni Gaspar, “el fet d’haver aprovat el pressupost al novembre ens permet agilitzar els tràmits i dotar els municipis de la liquiditat que necessiten”.

Tots els grups representats a la Diputació van votar a favor de la moció que impulsa el primer pagament de l’aportació provincial al Fons de Cooperació. “La voluntat és que els ajuntaments disposin de tots els recursos que destina la Diputació al Fons abans de finalitzar el primer trimestre de l´any, que va ser el moment en què van començar a arribar els primers pagaments l´any passat”, ha explicat Mascarell, qui no descarta destinar romanents i incrementar la dotació del programa, com va passar el 2022 amb una històrica aportació de 80 milions d’euros que quadruplicava l’assignació del Consell a la província.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: