La responsable de la Unitat de Valoració Forense Integral d’Alacant rep el premi Igualtat 2022 de la Universitat d’Alacant

La responsable de la Unitat de Valoració Forense Integral de Violència sobre la Dona de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses d’Alacant (UA), Mar Pastor Bravo, ha estat guardonada amb el Premi Igualtat 2022 de la Universitat d’Alacant.

El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant ha aprovat per unanimitat aquest premi a Mar Pastor, que ha reconegut la tasca que fa contra la violència de gènere, tant en matèria de visibilització i sensibilització, com en la promoció d’una resposta judicial eficaç davant la mateixa. La forense rebrà el reconeixement de la UA dins el marc de la celebració del Dia Internacional de les Dones que se celebra el 8 de març.

La metgessa forense dirigeix ​​aquesta unitat des del 2018 els informes sol·licitats dels jutges dels quals són fonamentals per protegir millor les víctimes de violència de gènere ja que els permet disposar de més elements de judici per valorar lesions i detectar riscos. Per això és tan important la feina de les 12 Unitats de Valoració Integral Forense (nou comarcals i tres provincials) de la Comunitat.

En aquesta línia, la Comunitat Valenciana és l’única que té aquest servei i que compta amb més professionals especialitzats en violència de gènere.

A més, Pastor és metgessa forense experta en l’abordatge, des d’una perspectiva d’igualtat, de tots els aspectes pericials relacionats amb la violència de gènere. És professora associada de la Universitat d’Alacant i imparteix docència en psiquiatria forense, amb especial èmfasi en tots els aspectes relacionats amb la violència de gènere.

D’altra banda, la responsable d’aquesta unitat destaca pel seu compromís per impulsar diferents projectes i protocols, a més de promoure una resposta judicial eficaç davant de la violència de gènere com el protocol mèdic forense de valoració urgent del risc de violència de gènere que ha facilitat l’accés dels metges forenses al sistema VioGé o la Guia de les Unitats de Valoració Forense Integral contra la violència masclista, que estableix protocols de prevenció en aquesta matèria a totes les comarques de la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: