La regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Valencia adjudica les obres de la superilla de la Petxina

La Junta de Govern Local adjudicarà este dilluns les obres de la superilla de la Petxina, la primera de la ciutat, que contempla la recuperació d’espai públic mitjançant l’urbanisme tàctic als carrers del Palleter i de Calixt III. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha avançat que els treballs s’adjudiquen per un import de 815.132,59 euros (IVA inclòs) i començaran en les pròximes setmanes. El disseny de l’actuació incorpora la renaturalització de l’àmbit per a reduir la temperatura ambiental i crear espais d’estada. A més, el dissenyador Ibán Ramón, juntament amb l’estudi d’arquitectura Leku Studio, han definit el grafisme que se’n dibuixarà sobre el paviment, que inclourà nou mobiliari urbà.

“La futura superilla de la Petxina forma part dels 22 projectes de la iniciativa ‘València Ciutat de Places’ amb què està previst recuperar 207.000 metres quadrats d’espai públic amb l’objectiu de posar-lo al servici de les persones. En definitiva, engloba els canvis que volem per a la nostra ciutat, nous espais de trobada per als veïns i veïnes del barri, una gran plaça per als vianants i noves zones verdes. Esta és la València que volem”, ha manifestat Gómez.

La futura superilla abasta un àmbit d’actuació definit pels carrers del Literat Gabriel Miró, Erudit Orellana, la gran via de Ferran el Catòlic i Joan Llorenç. El carrer del Pare Rico també formarà part de l’àmbit d’actuació de la superilla, que sumarà en total una superfície de 13.070 metres quadrats. Les obres es n’adjudicaran al Grup Bertolín amb un pressupost de 815.132,59 euros (IVA inclòs), part del qual serà finançat amb fons Next Generation i s’executaran en un termini estimat de 14 setmanes. La futura superilla suposarà una nova distribució de l’espai lliure dels carrers del Palleter i Calixt III.

En la calçada hi haurà un únic carril de circulació a velocitat reduïda (10km/h) de 3,5 metres d’ample, un carril de servicis de dos metres d’amplitud que es destinarà a aparcaments de bicicletes, contenidors de residus i zona de càrrega i descàrrega. A més, comptarà amb una nova franja d’espai per a vianants d’entre sis i set metres d’ample, amb espais destinats a nous usos i activitats.

El projecte implica el desviament de la circulació cap a l’exterior de la superilla per a reduir-ne la velocitat i el trànsit i generar una gran plaça per a vianants a l’encreuament format pels carrers del Palleter i Calixt III. Una volta es facen els primers treballs d’adequació, es definiran amb pintura sobre la calçada els nous usos de l’espai.

El dissenyador Ibán Ramón, junt amb l’estudi d’arquitectura Leku Studio, ha definit el grafisme que se’n dibuixarà sobre el paviment, el qual reproduïx múltiples figures geomètriques que hi aportaran valor i identitat local.

El projecte preveu més vegetació i la integració de plantes i arbratge per a generar espais amables. Per a això, se seleccionaran espècies que es plantaran en hidroparterres i nodes de biodiversitat de tres tipus: plantes vivaces o arbustives xicotetes; arbustives de port mitjà i, arbustives de port alt i arbratge de nova plantació.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: