Cultura

La Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de Valencia presenta el còmic “Una xiqueta, un gos i mil gats”.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals en funcions, Gloria Tello, ha participat este matí en la presentació del còmic Una xiqueta, un gos i mil gats, celebrada al Saló de Cristall de l’Ajuntament. El llibre sobre benestar animal, de Cristina Durán i Miguel Ángel Giner, ha sigut publicat pel Servici de Recursos Culturals del consistori.

«És un llibre singular pel seu gènere, temàtica –ja que és la primera vegada que es fa una publicació sobre este tema a l’Ajuntament- i autors, i perquè és una obra ben bonica i necessària», ha argumentat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals en funcions, Gloria Tello. «No podem oblidar la figura del còmic; per este motiu, des de la regidoria tenim diversos antecedents com el còmic de Camacuc i sobre la vida de l’escriptor Vicent Blasco Ibáñez», hi ha afegit.

«El còmic està dirigit al públic infantil, perquè només educant i fomentant la conscienciació pel respecte als animals en els més menuts es pot avançar», ha explicat. «A més, ha aconseguit visualitzar la València plural i moderna que som i volem, cosa que és bàsica per a poder avançar en una societat que pretén ser cada vegada més respectuosa amb els seus animals», ha conclòs.

«Sempre hem volgut fer un còmic infantil i coral amb molts personatges simultanis», ha expressat l’autor de la història, Miguel Ángel Giner. «És divertit i, al mateix temps, pretén mostrar la importància de la tolerància i el respecte a tots els nivells i servix com a homenatge a altres històries infantils», hi ha afegit.

La il·lustradora del llibre, Cristina Durán, ha afirmat que «el còmic és un mitjà magnífic per a arribar a tots els públics». «És d’agrair que l’Ajuntament done suport a estes iniciatives culturals i, a més, hem aprés molt sobre benestar animal», ha assenyalat.

Els autors han recordat que al final del llibre apareix una guia didàctica amb diferents indicacions sobre benestar animal, com per exemple que els animals que deixem solts pel carrer, i que siguen de la nostra responsabilitat, hauran d’estar degudament controlats; que si una persona se’n va de viatge, hi ha a disposició de la ciutadania residències per a gats domèstics, així com l’existència d’un apartat dedicat a la gestió ètica de la població de coloms urbans, entre d’altres.

La història del llibre -publicat en valencià i castellà- tracta de Fikarta, una xiqueta valenciana de pares etíops que residix en una finca al barri del Cabanyal, on viu amb diferents animals. «Hi havia veïns que no es podien ni veure, fins que va passar aquella història amb el gat que perseguia un au i que es va ficar on no devia, així com allò del gos de la iaia Gúmer», expliquen els autors.

 

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint