La regidora d’Habitatge subratlla en el Ple que l’Ajuntament de Castelló adquirirà nou pisos i recorda que les últimes finques municipals van ser construïdes en 1959

La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló, María Jesús Garrido, ha criticat la moció presentada per VOX al Ple Municipal d’aquest dijous en matèria d’habitatge “que ens volia retornar” a la “bambolla immobiliària, que va donar lloc a la situació més ruïnosa i caòtica que hem patit des de la postguerra”. “Demanen aprimar l’Administració i no invertir en habitatge públic i social. Mesures que empitjoren les del PP en els seus 24 anys de Govern a Castelló, que vénen a completar el seu programa de govern a Espanya de retallar en polítiques públiques, mentre estigmatitzen a la pobresa i a diversos col·lectius socials, reafirmant allò que un feixista no és més que un liberal espantat”, ha afirmat.

En la seua intervenció, Garrido ha respost a VOX que “el mercat immobiliari ha sigut un dels motors més importants de la nostra economia, però també ho és que, a causa de les polítiques ultraliberals del passat, també ha sigut causant de la ruïna econòmica del país”. Les mesures liberalitzadores del sòl iniciades pel Govern de José María Aznar “van provocar milers de desnonaments i destrucció d’economia. Encara hui, no superada aquella crisi, tenim 13.00 habitatges buits a la ciutat, sent una part d’especuladors professionals. La moció ha sigut rebutjada pels vots de l’Acord de Fadrell.
.
“Ara apostem per rehabilitar i impulsar polítiques que eviten l’especulació, i no tornar a construir de manera irracional”, ha indicat Garrido, que ha ressaltat que el nou Pla General i les pròpies empreses de la construcció advoquen per incidir en la rehabilitació.

La regidora d’Habitatge ha assenyalat que el principal problema actual “és la falta d’habitatge en lloguer “a conseqüència de la pujada de preus dels fons d’inversió o voltors”. “A Castelló hi ha 13.00 habitatges buits mentre hi ha una necessitat de 4.260 de pisos assequibles”, ha asseverat la regidora, que ha destacat la seua aposta per la rehabilitació amb el Programa Barris, a través de li que s’ha sol·licitat una inversió de 7 milions al Pla de Reactivació del Govern central.

Garrido ha esmentat també l’ampliació del parc públic municipal per a destinar-se a lloguer social. “Estem a punt d’adquirir nou habitatges per al parc municipal. Són escasses per a fer front a les necessitats reals de Castelló, però són la major i única inversió en els últims 30 anys. La majoria dels actuals habitatges municipals van ser construïdes en 1959”, ha culminat.

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: