La rectora de la UA inaugura els Cursos d’Estiu Rafael Altamira amb un acte acadèmic al Castell de Santa Bàrbara

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, Antonio Manresa, inauguren institucionalment els Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la UA al Castell de Santa Bàrbara dimecres que ve 6 de juliol.

L’acte inaugural tindrà un caràcter acadèmic amb un col·loqui inicial, a les 19 hores, sobre Polítiques d’Igualtat a les organitzacions, al qual seguiran els parlaments institucionals. Aquest esdeveniment s’emmarca en el conveni signat entre la UA i l’Ajuntament per desenvolupar activitats acadèmiques al Castell de Santa Bàrbara, tal com ha detallat la directora del Secretariat d’Extensió Universitària, Larissa Timofeeva, que presentarà l’acte.

El col·loqui acadèmic complementa el Curs d’Estiu “Igualtat de Gènere a l’empresa”, que ha començat avui i que finalitzarà dijous que ve. Un col·loqui que serà moderat per Eva Espinar, vicerectora d´Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social de la UA, i que comptarà amb les intervencions de Marcela Fernández, presidenta d´AEPA; Nuria Pastor, directora general del grup ESOC; i María Conejero, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alacant.

Finalitzat el col·loqui, començarà la inauguració institucional, amb les intervencions de la rectora de la UA, Amparo Navarro, i del regidor de cultura de l’Ajuntament d’Alacant, Antonio Manresa, prèvia presentació de Catalina Iliescu, vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària , i responsable dels Cursos d’Estiu de la UA.

A l’acte inaugural assistirà una àmplia representació de l’Equip de Direcció de la UA i els directors dels Cursos d’Estiu programats en aquesta edició, així com alcaldes, regidors i diversos representants de les localitats on la Universitat d’Alacant té Seus Universitàries, i que allotgen part del programa acadèmic estival. Així mateix, acudiran a l’esdeveniment representants del Cos Nacional de Policia i de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats d’Alacant, entitats amb què la UA imparteix tres dels cursos oferts.

A l’apartat cultural, l’acte servirà de presentació del Quintet Maestoso Brass Ensemble UA, patrocinat per Vectalia, que oferirà aquell dia la seva primera actuació. Aquest quintet forma part dels grups de cambra de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA), dirigida per Tobias Gossmann, i conforma un altre vessant de la tasca formativa i pedagògica que articula aquest projecte universitari. El format complementari a l’OFUA permet sumar amb intensitat i rigor el repertori camerístic de diferents conjunts instrumentals al repertori de la música orquestral, ampliant així l’espectre i la versatilitat d’una orquestra totalment.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: