La rectora de la UA clausura demà l’exposició del MUA Les Rodes de la Memòria, de Ramon Pérez Carrió

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, clausurarà demà divendres 9 de juliol la mostra “Les Rodes de la Memòria” de l’artista alacantí Ramón Pérez Carrió. L’acte tindrà lloc a les 10 hores en el MUA i es presentarà el catàleg de l’exposició.

La mostra, exhibida a la sala El Cub de MUA des del 14 de maig, recull una selecció de la feina feta en els últims anys per l’artista amb dues sèries inspirades en l’obra de Ramon Llull ia filòsofs platònics, i podrà visitar-se fins al proper diumenge 11 de juliol.

La primera de les sèries, “Retaules”, està composta per més d’una trentena de quadres realitzats majoritàriament amb la tècnica de l’encàustica sobre taula, a les que l’artista incorpora textures de plom, oli i altres materials. Les fonts literàries en què s’inspira són: El Llibre de l’gentil i a els 3 savis, L’arbre de la filosofia d’amor i El llibre de l’ascens i Descens de l’Coneixement, totes elles de Ramon Llull; les altres fonts d’inspiració són Els cossos elementals de Plató i El Teatre de la Memòria de Giulio Camillo.

La segona sèrie que completa l’exposició, titulada “Llibres de Plom”, està formada per dotze llibres de plom exposats en vitrines a manera d’instal·lació. Cada llibre construeix un espai de coneixement que pren com a referent principal el sistema filosòfic creat per Ramon Llull conegut com Ars, un mètode per comprendre el món més enllà dels debats teològics, científics i humanístics de la seva època i en el qual tots els sabers estan connectats.

Ramón Pérez Carrió

Doctor en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, Ramón Pérez Carrió (Pedreguer, Alacant. 1960) també va cursar estudis de Biologia i Filosofia, el que li atorga una visió artística àmplia i multidisciplinar. Utilitza indistintament la pintura, el gravat, el dibuix i la il·lustració de llibres, així com l’escultura i la instal·lació. Treballador incansable, la seva curiositat i admiració per l’obra de grans clàssics de la literatura i la filosofia li serveix com a punt de partida i de reflexió per articular tot el seu procés creatiu, que deriva en una obra carregada d’espiritualitat i simbolisme.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: