La rectora Amparo Navarro inaugura en la UA un Congrés Internacional sobre Llenguatge i Dret a en l’era de la Migració

La rectora de la Universitat d’Alacant Amparo Navarro ha inaugurat aquest matí el Congrés Internacional “Language and Law in the Age of Migration”, una trobada que reuneix, des d’avui i fins el proper dijous 9 de setembre, a experts arribats d’universitats europees, Austràlia, Canadà, Jerusalem, Rússia o Taiwan, entre d’altres, per abordar la realitat lingüística i legal en temps de migració.

Amparo Navarro ha estat acompanyada en l’acte inaugural per la presidenta de la Secció de Dret de la International Language and Law Association (ILLA), Frances Olsen, i per la presidenta de la Secció Lingüística de la mateixa associació i directora de l’congrés, Victòria Guillen -nét, professora de el Departament d’Estudis Anglesos de la UA, a més de per la vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, Catalina Iliescu.

En la seva intervenció la rectora ha destacat la importància d’aquesta trobada internacional i de la temàtica que aborda, donada la situació mundial de les migracions, amb l’Afganistan com a exemple més recent. “Les migracions derivades de situacions polítiques, econòmiques o de l’canvi climàtic estan revolucionant el món de el Dret i els lingüistes són més necessaris que mai. Els experts en Dret necessiten als lingüistes, els lingüistes necessiten conèixer el Dret i els migrants necessiten a tots dos “, ha afirmat Navarro. La rectora ha finalitzat el seu discurs inaugural recordant que la Universitat d’Alacant és una de les més rellevants d’Europa en el camp de la Lingüística Aplicada, tant en docència com en investigació, desenvolupada en la UA per excel·lents grups de recerca interdisciplinaris.

Dirigit per la professora de la UA, Victòria Guillén-Nieto, el Congrés aprofundirà en temes d’actualitat en aquest camp, entre els quals es troben el llenguatge com a mirall de les qüestions de drets humans en el dret i el discurs jurídic; desigualtat, discriminació i violència en el llenguatge i el dret; enfocaments experimentals de el llenguatge, el dret i els drets humans; els drets lingüístics de l’migrant; interpretació legal; filosofia de el dret; pragmàtica de l’discurs jurídic; llibertat d’expressió en les arts; enfocaments analítics de l’discurs sobre el poder i la justícia en el llenguatge i el dret; i perspectives històriques de la pragmàtica jurídica.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: