Educació

La recentment inaugurada Seu Universitària de la Vila Joiosa presenta la seva primera programació

La nova Seu de la Universitat d’Alacant a la Vila Joiosa, inaugurada el passat mes de novembre, acaba de presentar la seva primera programació d’activitats en una roda de premsa que ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de la localitat, Andreu Verdú, el director de la Seu, Jaume Ramis, el vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la UA, Carles Cortés; i el director de Vilamuseu, Antonio Espinosa (edifici que alberga la Seu Universitària)

El director de la Seu, Jaume Ramis, ha detallat que el programa està integrat per més d’una vintena d’activitats, marcat per un esforç de coherència amb l’objectiu plantejat en la inauguració de la Seu: “una seu que respongui a la personalitat social , cultural i econòmica de la Vila i la seva comarca i també que ens prepari per als desafiaments que ens imposa una societat tan canviant com la nostra “. En aquest sentit, s’han programat conferències i activitats relacionades amb la gestió de l’patrimoni cultural i natural, amb el desenvolupament de l’turisme, amb la innovació industrial (directament relacionada amb la transformació digital), l’educació i la salut (relacionant-la amb el benestar social ). A aquestes activitats se sumen cursos de valencià de nivell C1 i C2, que donaran començament al febrer, i un curs de Llengua de Signes que, començarà a finals d’abril. També s’han avançat algunes dades de la programació dels mesos de maig i juny, en la qual destaca l’organització de tres cursos d’Estiu Rafael Altamira de la UA.

El programa de gener va començar el passat dijous, amb una conferència sobre la protecció de les costes enfront de l’canvi climàtic, i continuarà el proper 14 de gener amb una xerrada que exposarà “Com reforçar la meva empresa” (pràcticament el total de les activitats es s’han programat per als dimarts i els dijous a la tarda, començant a les 19.00 hores, tot i que algunes activitats estan programades per als dissabtes al matí a la Sala de Conferències de Vilamuseu). El 16 de gener, s’explicarà als assistents com pot ajudar la UA a les empreses de la Vila Joiosa i el seguirà, el dimarts 21, “la gestió integral de platges a través de noves tecnologies”. Gener finalitzarà amb dues últimes conferències: el 23 amb una xerrada sobre plans estratègics i el 30 amb una interessant cita sobre els cognoms valencians.

Els mesos de febrer, març i abril, donaran cabuda a temàtiques tan diverses com “Una visió etnobotànica del nostre paisatge vegetal”, “Patrimoni marí i Art”; “El desenvolupament urbà de la Vila Joiosa” o “Tècniques de gravació”, entre altres temes, com Botànica i Art, el canvi de la gestió de la pesca Mediterrània, la gestió participativa de la pesca, fabricació additiva, impressores 3D; genis polifacètics matemàtics, una sessió de jocs matemàtics i la presentació del llibre “la Revolució de setembre”.

“Vull agrair el suport que està tenint la Seu per part de la Universitat d’Alacant i la tasca que està realitzant el director de la Seu Universitària, Jaume Ramis, per programar una sèrie de cursos i conferències que la societat està demandant. La Seu Universitària està despertant molt interès entre la societat, que omple la sala d’exposicions en cada acte, participant de manera activa en les conferències i exposicions que en elles s’impartixen. Confiem que amb aquesta programació que avui presentem es mantindrà aquesta tendència i interès en les activitats que ofereix la Seu “, ha finalitzat l’alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú.

Informació i Foto: Universitat Alacant

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint