La processó de les Palmes d’Elx enceta la programació de Setmana Santa d’À Punt

Aquest diumenge la celebració religiosa que À Punt emet cada diumenge a les 10:00 h serà la Missa de Diumenge de Rams des de Torrent i a continuació, es retransmetrà des d’Elx, la Processó de les Palmes de Diumenge de Rams.

La periodista Pilar Llorca serà l’encarregada de narrar, a partir de les 11 hores, aquesta processó declarada festa d’interés turístic internacional en què participen totes les confraries portant les seues palmes blanques i tota la població d’Elx que vol afegir-s’hi. De fet, cada any milers d’il·licitans amb la seua palma blanca ixen al carrer el Diumenge de Rams per a acompanyar el pas de Jesús Triomfant, popularment anomenat de la Burreta, en la Processó de les Palmes, una de les més populars i nombroses de les que se celebren la Setmana Santa d’Elx.

A partir del 5 d’abril, el magazín de les vesprades Bona vesprada es vist de Setmana Santa i oferirà dos programes especials, Dimecres Sant i Dijous Sant.

À Punt ofereix la primera de les retransmissions de les processons de la Comunitat Valenciana amb el Dijous Sant des d’Alacant.

El periodista Ferran Cano traslladarà, a partir de las 22:00 tot el recolliment i l’espectacularitat de la processó alacantina. Hi destaca el pas del Sant Sopar, de grans dimensions i amb un pes de 3.000 quilos, que porten al coll més de 200 persones; la Redempció, que va ser el primer pas d’Alacant portat íntegrament per dones; la Mare de Déu de la Pietat i Caritat, i el Crist de la Pau, que protagonitza, al costat de Maria Santíssima del Major Dolor, de la confraria de la Redempció, una trobada única.

El Perdó i el Silenci ixen de la cocatedral i recorren el barri antic a les fosques i en silenci, portant dos de les millors talles de la ciutat: el Santíssim Crist de la Bona Mort i Nostra Senyora de les Angoixes, esta última obra del reconegut escultor Francisco Salzillo.

El divendres 7 d’abril els equips es desplaçaran fins a dos nous punts de devoció. De vesprada es retransmet la processó de Divendres Sant des de Gandia i la processó del Silenci des d’Oriola.

La processó general de Divendres Sant o del Sant Soterrament de Gandia, a partir de les 19:00 hores, la comentarà Ferran Cano. Mentre estiga en marxa l’informatiu continuarà pel web i, en acabar, tornarà a la televisió fins que acabe al voltant de les 23:00 hores.

Aquesta processó eixirà de Sant Francesc de Borja i acaba a la plaça Major. Desfilen les 18 germandats i és l’única processó en què ixen totes les imatges. La participació és molt elevada, ja que pot arribar a les 4.000 persones, tot un esforç de la Junta Major de Germandats i de la Corporació Municipal que té, a més, les seues bandes de música i la seua pròpia secció de tambors.

A continuació s’emetrà en diferit la processó general de la Passió d’Oriola. La Setmana Santa d’Oriola és una de les manifestacions religioses i culturals més rellevants d’Espanya. Va ser declarada d’interés turístic internacional el 2010.

La processó general de la Passió és la més esplendorosa i multitudinària de la Setmana Santa oriolana, formada per 10 confraries, 32 passos i més de 8000 natzarens que desfilen al llarg de quatre hores pels carrers i places més emblemàtics de la capital del Baix Segura.

Diumenge 9 d’abril À Punt oferirà la Missa de Diumenge de Resurrecció també des de Torrent a partir de les 11 hores.

En paral·lel, el departament d’Informatius d’À Punt cobrirà per la televisió, la ràdio i el web tota l’actualitat que la Setmana Santa origine.

Informació i Fotos: Comunicació CVMC – À Punt Mèdia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: