La Policia Local de Castelló premia a tres alumnes de l’UJI en el seu II Premi d’Investigació

L’Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I han celebrat aquest dijous el lliurament de premis als guanyadors del ‘II Premi d’Investigació Policia Local de Castelló’, un certamen fruit de l’acord entre totes dues institucions per a promoure i impulsar la iniciació a l’activitat investigadora en l’àmbit de la seguretat i la convivència. Aquest certamen universitari, fruit d’un conveni amb l’àrea de Seguretat Pública i Emergències, selecciona els millors Treballs de Fi de Grau en Criminologia i Seguretat relacionats amb la convivència, la mobilitat i altres temàtiques vinculades a la seguretat ciutadana.

En aquesta edició, els guanyadors han abordat assumptes com la prevenció de la radicalització o els extremismes, el treball amb menors víctimes de violència masclista, i la fenomenologia de la delinqüència femenina a Espanya.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, Omar Braina, ha assistit al lliurament dels premis celebrada en el Rectorat de la Universitat Jaume I. Braina ha agraït el treball dels estudiants i valorat que certàmens com aquest serveixen per a millorar el servei a la ciutadania. “La investigació acadèmica en l’àmbit de la seguretat i la criminologia té moltes possibilitats i ajuda a millorar el servei que els cossos de seguretat i emergències presten a la ciutadania”, ha valorat.

En aquesta segona edició, el jurat ha triat com a guanyador del primer premi (valorat en 1.500 euros) el treball ‘La radicalització violenta. Polítiques públiques de prevenció a Espanya i a Europa’, de Marcelo Ruano. El segon premi (800 euros) s’ha concedit a la investigació ‘Menors Víctimes de violència de gènere: estratègies de prevenció’, de Miriam Sorribes. Finalment, el tercer treball premiat ha sigut ‘Fenomenologia de la delinqüència femenina a Espanya i teories criminològiques’, de Laura García, i està dotat amb 400 euros.

 

 

 

Informació i Foto: UJI

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: