La Policia Local de Burriana aprèn noves tècniques i metodologies per al mesurament acústic amb sonòmetre

La Policia Local de Borriana ha realitzat una jornada formativa al seu Centre de Formació sobre mesurament de contaminació acústica, en què s’han impartit els principis bàsics d’actuació que han de realitzar els agents per dur a terme un correcte mesurament acústic mitjançant sonòmetre de sorolls generats per activitats i vehicles.

La formació ha estat a càrrec de l’inspector-cap de la Policia Local de Finestrat (Alacant), Agustín Rubio, comandament policial d’experiència dilatada en el control d’establiments en una zona tan turística com la Vega Baixa alacantina, de notable saturació d’activitats generadores de contaminació acústica.

Al llarg de la jornada, emmarcada al programa formatiu d’aquest any per a la Policia Local, s’han abordat diferents assumptes jurídics relacionats amb la normativa estatal, autonòmica, local i la jurisprudència més rellevant, i també qüestions tècniques i metodologies, estudiant la operativa en l’ús de sonòmetres en les diferents configuracions, així com la problemàtica més habitual en el control de la contaminació acústica.

El cap de la Policia Local de Borriana, Raúl Amat, ha explicat que amb aquest curs es pretén millorar la formació dels agents “per tal de prestar un servei més complet i professional a la ciutadania”, i ha assenyalat que els problemes relacionats amb les molèsties per sorolls, tant d’establiments com de vehicles, “és una demanda cada cop més freqüent, generant una important demanda de serveis a la Policia Local”.

Sobre això, ha assenyalat que “no en va les autoritats sanitàries relacionen directament alguns problemes de salut amb els nivells sonors que suporten les persones en l’àmbit urbà i el control i sanció del qual recau en la majoria dels casos a l’administració local i, per ende, a la seva Policia”.

La finalitat d´aquest curs, ha concretat Amat, és que els efectius “coneguin com treure el màxim partit a aquests aparells sonòmetres, fonamentals per controlar l´impacte acústic al municipi com a conseqüència de les reclamacions veïnals per contaminació acústica”. I aquesta tasca, ha indicat, implica “saber utilitzar aquests instruments i comptar amb el coneixement adequat sobre la normativa vigent aplicable i la resta d’eines que hi ha i que faciliten aquest treball”.

L’alcaldessa de Borriana i responsable de Seguretat, Maria Josep Safont, ha posat en valor aquesta iniciativa i ha destacat “l’avanç important” que aquesta formació suposa per “millorar aquest servei tan essencial i bàsic per a la ciutadania” i per als agents, el deure “no només se centra a garantir la seguretat de la població, sinó també ajudar que hi hagi una bona convivència al municipi”.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: