La Policia de la Generalitat i la Guàrdia Civil detenen 18 persones i investiguen 55 més per robar més de 110 tones de garrofa

La Guàrdia Civil i la Policia de la Generalitat han detingut 18 persones i n’estan investigant 55 més per presumptes delictes de falsificació de documents, furt i apropiació indeguda al voltant de 110 tones de garrofa. Les detencions s’han realitzat en el marc de l’operatiu especial de vigilància i control de la traçabilitat de cultius de garrofa desenvolupat les darreres setmanes, principalment a les comarques de Camp de Túria i la Ribera Alta.

Dins del dispositiu conjunt entre Guàrdia Civil i la Policia de la Generalitat, s’han inspeccionat sis magatzems. En un s’han detectat greus irregularitats i s’han intervingut més de 65 tones de garrofa de les quals no se’n podia justificar la procedència. A més a més, s’han identificat sis treballadors il·legals.

La Policia de la Generalitat també ha inspeccionat dues fruiteries amb irregularitats greus, amb el resultat d’un detingut i un treballador il·legal. I ha localitzat dos vehicles amb garrofes sostretes.

La garrofa ha incrementat considerablement el seu valor en molt poc temps i la Comunitat Valenciana és la principal productora mundial d’aquest llegum, que n’ha quintuplicat el preu en els últims anys, per la qual cosa cada cop es cotitza més al mercat tant nacional com internacional ateses les seves múltiples propietats i usos.

Aquest tipus d’operatius es fan en col·laboració i serveis conjunts d’agents de la Policia de la Generalitat amb els equips ROCA de la Guàrdia Civil, especialment de la caserna de Llíria i Sueca. La principal línia dactuació daquest dispositiu és el control de la documentació, en concret a través del document dacompanyament de traçabilitat agrícola (D.A.T.A), el registre de productor agrícola no propietari (REGEPA) i el contracte alimentari.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: