La participació en activitats esportives de la Universitat d’Alacant augmenta gairebé un 70% després de la pandèmia

El Servei dEsports de la Universitat dAlacant sesforça cada curs acadèmic a promoure i facilitar la pràctica esportiva entre la comunitat universitària. Per aconseguir-ho, ofereix una àmplia varietat d’activitats físiques dirigides i compta amb programes exclusius i gratuïts per a la comunitat universitària, com el grup de corredors populars Runners UA i l’activitat d’Exercici per a persones de 55 i més, que han tingut una gran acollida a els darrers dos anys.

N’és una bona mostra les xifres que dóna la participació en activitats esportives de tota mena a les instal·lacions esportives del campus de la Universitat d’Alacant. En concret, sumant la participació mitjançant l’accés particular a practiques esport i els registrats mitjançant activitats dirigides, els equips federats i de competició universitària i les lligues internes, han estat més de 459.000 els registres anotats pel Servei d’Esports el curs 2022. 23, un 70 % més que el curs 2021-22, la dada del qual va ser de gairebé 271.000 registres. Posant la vista més enrere, en anys previs a la pandèmia, les xifres segueixen manifestant un important increment del curs actual, ja que els registres anteriors van ser de gairebé 300.000 el curs 2018-19 i de poc més de 232.000 el curs 2019- 20.

Entrant en detall, destaquen algunes seccions com la de les activitats físiques dirigides, que han conclòs aquest any acadèmic amb un notable augment en la participació amb més de 3.600 persones, mentre que en anys anteriors mai no se’n van superar les 3.000. Entre les opcions més sol·licitades es troben pilates, tennis, pàdel i el vòlei platja.

Un altre dels aspectes destacats és el notable augment de participació a les lligues internes, dirigides a tots els membres de la comunitat universitària. Aquestes lligues tenen com a objectiu fomentar l’esport i la participació en un ambient de companyonia, alhora que promouen la interacció entre estudiants de diferents disciplines. Després de la pandèmia, aquestes competicions han adoptat un nou format i s’han dividit en dos tornejos, un per cada quadrimestre. Aquesta nova organització ha facilitat la participació de l’estudiantat, cosa que ha incrementat les inscripcions de 1.081 el curs 2020-21 a 2.497 en aquest curs, en què com a novetat s’ha inclòs la pilota valenciana.

A més, la Universitat d’Alacant participa activament en diverses competicions, com ara el Campionat Autonòmic d’Esport Universitari (CADU) i el Campionat d’Espanya Universitari (CEU), amb l’objectiu de fomentar l’esport i l’activitat física, així com promoure la competició entre els seus equips universitaris.

Segons indica Roberto Cejuela, director del Secretariat d’Esports de la UA, aquestes dades corroboren que “la línia estratègica de l’equip de Govern d’incentivar l’esport entre la comunitat universitària funciona perquè la resposta és aclaparadora”. En el mateix sentit, Cejuela comenta que «estem convençuts, perquè científicament està demostrat, que una comunitat que practica activitat física és més saludable, està més sana i té, per tant, més qualitat de vida». «Veient la resposta de la comunitat universitària a les nostres propostes podem dir que som una universitat més bona i més sana i, per això, hem de continuar treballant en aquesta línia», conclou el també investigador de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.

Les inscripcions per al curs 2023-2024 estaran obertes a partir del setembre. Per a les activitats físiques dirigides, es podran fer a través de la pàgina web del Servei d’Esports. En el cas dels grups Runners UA i Exercici per a Persones de 55 i més, les inscripcions es duran a terme mitjançant el correu electrònic promocio.esportiva@ua.es.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: