La meitat dels documents presentats a l’Agència Tributària es registren ja de forma telemàtica

L’Agència Tributària Valenciana (ATV) segueix avançant en el seu objectiu de reduir el paper en la presentació d’autoliquidacions i sol·licituds així com impulsar l’administració telemàtica “per facilitar els tràmits a la ciutadania i millorar l’atenció rebuda a través d’una major digitalització i automatització dels processos “, tal com ha apuntat la directora de l’Agència, Sonia Díaz.

En aquest sentit, durant la reunió de Consell Rector de l’ATV, que ha estat presidida pel conseller d’Hisenda, Vicent Soler, per presentar el balanç semestral de el Programa d’Actuació 2021 de l’Agència Tributària, la directora ha confirmat que el 49, 1% dels documents presentats en l’ATV es registren ja de forma telemàtica el que implica un grau de compliment proper a l’90% per al conjunt de l’any.

“L’Agència Tributària va establir com a objectiu per a l’any 2021 que el 55% dels documents que registrem (autoliquidacions, notificacions, pagaments, etc.) es realitzaran de forma telemàtica i només en els sis primers mesos ja estem pràcticament en el 50%”, ha apuntat a l’respecte Sonia Díaz, que ha confiat que la xifra final superarà els objectius establerts.

“Estem treballant perquè en els pròxims mesos la totalitat dels models existents i expedients puguin completar-se de forma telemàtica, sense necessitat que la ciutadania es desplaci”, ha indicat la directora de l’ATV.

Tal com han confirmat des de l’ATV “el curs 2021 segueix marcat per la crisi sanitària originada per la COVID-19, pel que hem continuat amb moltes de les mesures que es van adoptar durant l’estat d’alarma”. En aquest context, “segueix la tendència generalitzada a la ciutadania valenciana d’un major consum de canal digital i per això des de la ATV mantenim el nostre compromís de digitalització i automatització dels processos”.

El programa d’actuació de l’ATV inclou 17 accions concretes englobades en tres grans objectius estratègics i encaminades a possibilitar que la ciutadania es relacioni amb l’entitat íntegrament per mitjans electrònics; millorar les condicions i resultats de la lluita contra el frau fiscal; i millorar la gestió dels recursos assignats a l’ATV.

relació telemàtica

El nivell de compliment dels objectius operatius d’aquest primer apartat en el primer semestre del 2021 ha superat les previsions establertes per al conjunt de l’any.

De fet, tal com ha confirmat Díaz s’està treballant en la renovació dels assistents d’ajuda per fer més fàcil i intuïtiva la complimentació d’autoliquidacions i sol·licituds, com a pas previ a l’eliminació de el model en paper.

De fet, data de 30 de juny el percentatge de procediments que poden iniciar-se en línia o de forma telemàtica era al 85,26%, 1 10,26% superior al previst per a tot l’exercici. Això implica un grau d’execució de l’113,68%.

A més, des de començaments d’any ja es pot optar per la presentació íntegrament telemàtica de el model per a l’autoliquidació dels impostos sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats (model 600), a més dels models 620 i 756 i s’està treballant perquè al llarg de l’exercici s’acabi de completar la totalitat de l’tràmit telemàtic en el model d’autoliquidació de l’Impost sobre Successions (model 650). De fet, per al tancament de 2021 està previst que un 40% de l’total dels models pugui presentar-se telemàticament.

“A l’digitalitzar tot el procés s’aconsegueix un triple benefici ja que la ciutadania pot emplenar els models des de qualsevol ordinador, mòbil o tablet: les empleades i empleats públics que abans traslladaven les dades poden realitzar altres funcions i, a el mateix temps l’eliminació de el paper es traduirà en un benefici mediambiental “, ha indicat directora de l’ATV, Sonia Díaz.

Lluita contra el frau fiscal

En relació amb l’automatització de processos durant el primer semestre del 2021 s’ha treballat en l’automatització de la recaptació executiva que faci possible l’emissió massiva i controlada de recordatoris de pagament i de compliment d’obligacions tributàries. Això, juntament amb la implementació de centre d’impressió i ensobrat a la fi de l’semestre, farà possible assolir els objectius anuals.

L’estratègia de lluita contra el frau fiscal definit en el Pla Plurianual de l’ATV (2020-2023) compta amb una triple perspectiva: prevenció, control i cooperació. Així, la directora de l’entitat ha insistit que aquest any s’ha marcat com a objectiu “perseguir i combatre el frau fiscal en qualsevol de les seves modalitats i, per això, cal una resposta de l’Administració organitzada, permanent, coordinada i adequadament dimensionada “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: