La Junta Electoral amplia fins aquest dijous, 25 d’abril, el termini per a l’admissió del vot postal a les oficines de Correus

La Junta Electoral, vist l’informe de la Societat Estatal de Correus i Telègrafs, ha acordat l’ampliació del termini de lliurament en les oficines de Correus del vot postal per a les eleccions generals i als Corts Valencianes fins aquest dijous, 25 d’abril. La Junta ha donat trasllat d’aquesta decisió a la Conselleria de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques com a òrgan competent de la Generalitat en l’organització dels comicis autonòmics.

En principi, la normativa electoral va establir que el termini per a la remissió del vot postal concloïa aquest dimecres, 24 d’abril. No obstant això, davant la gran demanda d’aquesta modalitat i la considerable càrrega de treball a les oficines de Correus, la Junta ha decidit ampliar el termini en 24 hores.

Cal recordar que les sol·licituds de vot per correu registrades en les tres províncies valencianes per a exercir aquest dret a les eleccions generals i autonòmiques del proper 28 d’abril han augmentat en un 235,7 per cent respecte als últims comicis autonòmics. Si al maig de 2015 un total de 54.484 valencians van optar per aquesta modalitat de sufragi, per al proper 28 d’abril, i un cop tancat el termini i comptabilitzades totes les sol·licituds, aquest nombre puja a un total de 189.655 peticions, una xifra que suposa multiplicar per més de tres les peticions de vot per correu de les últimes eleccions autonòmiques.

La Junta també estableix que la Societat Estatal de Correus i Telègrafs haurà “extremar la diligència per assegurar que els sobres amb el vot puguin lliurar el dia de la votació a les respectives meses electorals”. La llei electoral ordena que el Servei de Correus conservi fins al dia de la votació tota la correspondència dirigida a les meses electorals i se les faci arribar a les 9.00 hores. A més, seguirà traslladant de la que puga rebre en aquest dia, fins a les 20.00 hores. La que rebi amb posterioritat a aquest moment la traslladarà a la Junta Electoral de Zona. Una vegada que hagi votat l’últim elector o electora de la taula, es procedirà a introduir en l’urna respectiva els sobres que continguin les paperetes de vot remeses per correu.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: