La junta de govern local de Borriana adjudica la renovació de la primera part del Barranquet per 235.620 euros

La Junta de Govern Local de Borriana ha aprovat l’adjudicació a la mercantil Facsa de la primera part de la reurbanització del cèntric carrer del Barranquet per 235.620 euros, a fi de transformar-la en zona d’ús de vianants, rebaixant les voreres fins al nivell de la calçada, per donar prioritat als vianants, eliminant a més la barrera que suposen els esglaons de les voreres per a la mobilitat dels vianants.

Els treballs inclouen la millora i la renovació del paviment del carrer que actualment està en molt mal estat i també dels col·lectors per evitar l’estancament d’aigua en moments de fortes pluges, al tram entre la plaça de Pla fins al carrer Sant Agustí. Amb aquest objectiu es crearà una doble canalització d‟aigües per evacuar, en cas de necessitat, l‟aigua de les fortes pluges directament al riu.

Amb el canvi, el vial quedarà com un carrer de plataforma única, per a la qual cosa s’haurà de demolir la llamborda i la vorera fins a 20 cm per sota de la rasant i passarà de ser una zona 30 a una zona limitada a 20 quilòmetres per hora per els vehicles.

Aquesta és la primera part de l’obra de reurbanicació del carrer, ja que també està previst el 2023 completar els aproximadament 70 metres que quedaran de carrer amb un pressupost encara més gran per finalitzar la millora del carrer totalment. La primera fase és finançada al cent per cent pel Pla d’Obres de la Diputació i la segona amb recursos municipals.

Les obres de la primera part començaran després de Pasqua, el primer semestre del 2023 i compten amb un termini d’execució de 6 mesos que comptabilitzaran a partir de l’endemà de la data de la signatura de l’acta de replanteig.

Segons ha explicat el regidor de Serveis Públics, el govern municipal pretén “donar uniformitat al nucli antic”, i ha destacat que s’ha donat prioritat a aquest vial perquè “és un carrer molt transitat i ja en molt males condicions. El seu estat actual és deficient i mitjançant la repavimentació s’aconseguirà una única plataforma, situant al mateix nivell l’itinerari de vianants i el de vehicles i, a més, s’aprofitarà per renovar i millorar la xarxa pública d’evacuació d’aigües i clavegueram”.

“Ja es van fer actuacions similars al carrer Sant Pasqual i Sant Xotxim, i seguirem així tancant l´anell del centre urbà”, ha argumentat Aparisi, que ha recalcat “l´important patrimoni modernista de la zona que cal posar en valor”.

En aquest carrer seguiran aparcant vehicles, almenys fins que es posin en marxa els aparcaments dissuasius a la zona propera del riu. “La idea és anar buidant de vehicles el centre, però primer cal preparar les infraestructures”, ha indicat Aparisi.

En l’actualitat, el carrer compta amb nombrosos sots i el empedrat en mal estat, a la calçada es poden observar pegats amb formigó, ja que s’han realitzat treballs per a la renovació de part de la xarxa de clavegueram, per la qual cosa s’aprofitarà les obres per deixar el paviment en condicions, així com per canviar i augmentar les canonades de clavegueram i subministraments, fins i tot a la primera part del carrer, on l’Ajuntament ja va realitzar actuacions d’emergència davant la pèrdua d’aigua de les conduccions.

Les voreres, a més, no són accessibles ja que algunes de les rampes existents en passos per als vianants no estan completament enrasades a nivell de calçada, així queda un desnivell entre la vorera i la calçada. A més, una de les voreres és estreta i no supera els 90 cm d’amplada, dificultant així el trànsit dels vianants.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: