La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana inicia la trobada d’hivern, que conclourà amb dos concerts

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana comença la trobada d’hivern, que tindrà lloc del 26 de desembre al 6 de gener al Palau de les Arts de València, sota la direcció de Pablo Rus Broseta, amb un programa de 56 minuts de durada. una plantilla de 55 músics de fins a 26 anys.

La trobada d’hivern de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana conclourà en aquesta ocasió amb dos concerts: el 4 de gener a les 19.30 hores a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló i el 7 de gener a les 19.30 hores auditori del Palau de les Arts de València.

Aquesta serà la primera trobada per al nou compositor resident, Josep Planells Schiaffino (València, 1988), que inicia la residència de dos anys a la Jove Orquestra de la Generalitat, durant la qual té l’encàrrec de compondre dues obres: una per a conjunt instrumental o orquestra de cambra i l’altra per a orquestra simfònica, que s’estrenaran a les trobades d’estiu de 2023 i 2024.

El programa que es prepararà durant la trobada i posteriorment s’interpretarà als dos concerts té una durada de 56 minuts, sense pauses, i està compost pels peixos ‘Triple concert op. 56’ de Beethoven, ‘Pavane pour une infant défunte’ de Ravel i ‘Petite suite’ de Debussy. Els concerts comptaran amb la participació del Trio Elián, compost per Anne Matxain al violí, Josep Trescolí al violoncel i Enrique Bagaria al piano, que tindran un paper especialment destacat en la interpretació de l’obra Triple concert de Beethoven.

Les trobades de la Jove Orquestra suposen estades molt interessants per a la formació dels joves músics perquè ajuntin uns dies convivència amb tallers d’alt nivell de les diferents especialitats instrumentals, per després concloure amb assajos conjunts i la celebració dels concerts.

El cartell de la trobada de primavera de la JOGV ha estat dissenyat per Migue Martí, que també ha estat l’encarregat de fer el logo de l’orquestra.

La Jove Orquestra

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana depèn de la direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura i està formada per 95 músics menors de 26 anys. El director, des de l’octubre del 2017, és Pablo Rus Broseta, format a València, Lió, Amsterdam i Berlín, i actualment director associat de la Seattle Symphony, on lidera una extensa varietat de programes.

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana té com a objectiu contribuir a la formació dels músics per mitjà de trobades i tallers dirigits per destacats professors de cada especialitat instrumental. En aquest cas, a la trobada d’hivern participen Susanna Gregorian (violí), Mihail Spivak (violí), Julia Hu (viola), Alex Friedhoff (violoncel), Gianluca Tavaroli (contrabaix), Amàlia Tortajada (flauta), Daniel Fuster ( oboè), Sergi Rodrigo (clarinet), Javier Biosca (fagot), Santi Pla (trompa), Francisco Javier Barberá (trompeta) i Javier Eguillor (percussió).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: