La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana inicia la trobada de primavera que conclourà amb tres concerts

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana comença la trobada de primavera, que tindrà lloc del 13 al 23 d’abril al Palau de les Arts de València. Aquest any ho farà de la mà de Josep Vicent com a director convidat, amb un programa de 59 minuts de durada i una plantilla de 60 músics i músiques de fins a 26 anys.

Josep Vicent és el director artístic i musical de l’ADDA d’Alacant i director titular d’ADDA Simfònica des del 2015, i compta amb una llarga trajectòria al capdavant d’alguns dels conjunts simfònics més destacats del món. A més, se’l reconeix per ser pioner en l’exploració de nous formats i públics per a la música clàssica.

La Trobada de Primavera de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana conclourà en aquesta ocasió amb tres concerts: el 21 d’abril, a les 20.00 hores, a l’ADDA d’Alacant; el 22 d’abril, a les 19.30 hores, a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, i el 23 d’abril a les 19.30 hores a l’auditori del Palau de les Arts.

El programa, que es prepararà i posteriorment s’interpretarà als tres concerts, té una durada de 59 minuts, sense pauses, i està compost per les peces ‘Guillermo Tell’, de Rossini; la ‘Pastoral’ de Beethoven, i ‘Estructura III, Das Gelb der Venus!’ de David Moliner.

Les trobades de la Jove Orquestra suposen estades molt interessants per a la formació dels joves músics, perquè uneixen uns dies de convivència amb tallers d’alt nivell de les diferents especialitats instrumentals, per concloure després amb assajos conjunts i la celebració dels concerts.

El cartell de la Trobada de Primavera de la JOGV ha estat dissenyat per Migue Martí, que també ha estat l’encarregat de fer el logotip de l’orquestra.

La Jove Orquestra

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana depèn de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura i està formada per 95 músics i músiques menors de 26 anys. El seu director des de l’octubre del 2017 és Pablo Rus Broseta, format a València, Lió, Amsterdam i Berlín i actualment director associat de la Seattle Symphony, on lidera una extensa varietat de programes.

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana té com a objectiu contribuir a la formació de músics i músiques mitjançant trobades i tallers dirigits per destacats professors de cada especialitat instrumental. En aquest cas, a la Trobada de Primavera hi participen Anna Marzena Korpalska, violí; Pavel Penev, violí; Lesster Frank, viola; Urszula Kopijkowska, violoncel; Iván Rubido, contrabaix; Mayte Abargues, flauta; Daniel Rodríguez, oboè; Jaume Llobregat, clarinet; Denise Sun, fagot; Glòria Hijosa, trompa; Alfonso Cantó, trompeta; Jaume Gavilán, trombó/tuba, i Salvador Soler, percussió.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: