La investigadora de la Universitat d’Alacant i experta en Relacions Públiques Carmen Carretón, elegida vocal de Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana

“És un honor per a mi haver estat proposada per vetllar pels principis de el Consell i contribuir als seus fins. Però també, sens dubte, ho és per al Departament de Comunicació i Psicologia Social, i per descomptat per a la meva Universitat, la Universitat d’Alacant “. Amb aquestes paraules ha volgut manifestar la professora i investigadora Carmen Carretón, en la seva compareixença el passat dilluns 5 de juliol davant les Corts Valencianes, la seva disposició i alegria a l’ésser designada vocal de Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana. Al costat d’ella, altres quatre professionals han estat elegits vocals per les Corts Valencianes, per una àmplia majoria i a proposta de parlament autonòmic. Els nous vocals són Dolors López, Manuel Alberola, Àlvar Peris, Carmen Carretón, professora a la Universitat d’Alacant, i Anna Gimeno.

El Consell de l’Audiovisual, té la comesa de promoure la cohesió social, la seva activitat econòmica, la vertebració territorial, i reforçar la identitat dels valencians. Carretón afegia en la seva declaració “pot convertir-se en catalitzador de la ‘acció autonòmica’ que aborda com els governs subnacionals poden contribuir a l’assoliment dels ODS, de l’Acord de París, de l’Acord marc de Sendai i de la Nova Agenda Urbana.”

Els candidats, que van comparèixer a la comissió parlamentària de Radiotelevisió Valenciana, han estat elegits per més dels tres cinquenes parts necessaris, en una votació secreta i amb urna, en la qual hi ha hagut 10 vots en blanc. En concret, Manuel Alberola ha rebut 88 vots, Dolors López, Àlvar Peris i Anna Gimeno, 87, i Carmen Carretón, 84. L’elecció dels professionals suposarà, com recalcava la professora de la UA en la seva compareixença “que el Consell de l’Audiovisual, des de la ciència, amb suport a les societats científiques i professionals, amb la participació de la societat civil i dels mitjans d’informació i comunicació, vetlli per un tractament i atenció responsables de sector i de la professió a la pluralitat de la Comunitat Valenciana “.

Carmen Carretón és doctora per la UA i llicenciada en Sociologia, en les branques de Màrqueting i Publicitat. En la seva compareixença, la investigadora de la UA començava dibuixant el seu perfil, en què conviuen, la seva funció docent desenvolupada en estreta vinculació amb el seu perfil investigador i sempre, des de la seva condició de ciutadana. La seva aportació a Consell de l’Audiovisual queda manifesta en aquesta declaració: “La meva formació en sociologia i la meva especialització docent i d’investigació des de la perspectiva relacional, m’han permès desenvolupar una tasca investigadora sobre les diferents realitats dels col·lectius que conformen el nostre entorn. I, com a resultat, s’han pogut construir xarxes amb agents professionals, socials i acadèmics, per aconseguir l’acompliment de servei públic en el que crec fermament, a través de la generació i transferència de coneixement, funcions essencials d’una Universitat a l’servei de la societat “.

Carretó, especialista en l’àmbit de les Relacions Públiques, destacava en la seva compareixença com “la dimensió de les Relacions Públiques, unida a una tasca informativa i d’entreteniment responsable, ve a optimitzar la transferència de coneixement en termes d’apropiació social de el coneixement, i diria que aquesta és la funció social de la relació entre la Universitat i el Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana “.

Pel que fa a la seva aportació acadèmic-científica a l’àmbit de les Relacions Públiques, la doctora dirigeix ​​des de 2005 el grup de recerca “Relacions públiques, responsabilitat i comunicació amb les minories”; és, a més, membre actiu en associacions de caire social i també científica, com és l’Associació d’Investigadors en Relacions Públiques (AIRP), la qual cosa li “atorga aquest perfil triangular en el qual les Relacions Públiques, disciplina assentada en la proactivitat i responsabilitat social, són aplicades per formar una opinió pública a la diversitat, en la igualtat, en el respecte i en la no discriminació de l’tipus que sigui, a través dels mitjans de comunicació i, sobretot, de la mà dels mitjans de comunicació “, ha posat en valor.

De la resta de vocals, Anna Gimeno Berbegal és llicenciada en Periodisme i Sociologia i professora de la Universitat de València, i postgrau com a especialista en Igualtat; Dolors López Alarcón ja va formar part de el Consell d’Administració de RTVV entre els anys 1999 i 2011, i va ser membre de la Conferència Permanent de l’Audiovisual Mediterrani (COPEAM) com a presidenta (2006-2008) i vicepresidenta (2004-2006) de el Grup de Dones ; Manuel Alberola Romero és llicenciat en Administració d’Empreses i ha ocupat càrrecs directius a Antena 3 Radio Alacant, la Cadena Cope a Múrcia i Onda Cero fins a la seva jubilació el 2013; i Àlvar Peris Blanes és doctor en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València, on exerceix com a professor ajudant al Departament de Teoria del Llenguatge i les Ciències de la Comunicació.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: