La inversió milionària de Foment en la via de Segorb multiplica de 3 a 17 els trens de mercaderies

La inversió milionària del ministeri de Foment en la via de tren de Sagunt-Sogorb-Terol ha permès ia multiplicar de 3 a 17 els trens de mercaderies que passen per aquesta via fèrria. En total, el Govern d’Espanya inverteix 335 milions d’euros en aquesta via dins el compromís per millorar la xarxa ferroviària de la província de Castelló.

Aquesta via que transita per 62 quilòmetres de la província de Castelló i vertebra tota la comarca de l’Alt Palància “ha passat de patir múltiples incidents, i estar en risc la seva supervivència, a rebre la major inversió en el seu segle d’història amb els 335 milions que s’estan invertint en l’actualitat i que s’executaran al llarg de tota l’actual legislatura i més enllà “, tal com ha explicat el portaveu de la comissió de Foment, Miguel Barrachina. “Menys temps de viatge, més comoditat, més seguretat i puntualitat, que ens permetran recuperar viatgers i elevar les freqüències en el futur”.

De fet les primeres actuacions han permès ia una reducció de 23 minuts per a viatgers i tres hores per a mercaderies -perquè tenien 12 limitacions a 20 km / hora, de les quals ja s’han suprimit 8- i han permès que, en lloc de tres, siguin disset els trens de mercaderies que avui circulen cada setmana, i guanyar en puntualitat, que ja és superior al 80%. Això permet també descongestionar la línia València-Castelló doncs ara part de les seves mercaderies aniran directament cap a França sense fer el recorregut costaner.

“Una vegada més, es demostra que mentre l’esquerra critica, arruïna i ens porta el projecte Castor, és un govern del PP el que busca solucions i aposta per inversions útils per a Castelló.

El PSOE va eliminar l’AVE a Castelló i obres com la N-232 i, a canvi, va apostar per la ruïna del Castor que avui dia compta amb diversos alts càrrecs socialistes imputats. Les xifres són contundents i entre la passada legislatura i el que va d’aquesta, el Govern del PP licita més de 559 milions d’euros a través d’obres i infraestructures útils per a Castelló. En primer lloc als 83,3 milions d’euros destinats a la variant de la N-340 entre Peníscola i Vinaròs l’obra es va culminar el passat mandat i que ha suposat un alleujament per al trànsit a la zona del Maestrat ja que millora la fluïdesa i la seguretat de 18.000 vehicles diaris.

A això se li uneix l’AVE a Castelló que amb una inversió de 171 milions d’euros i que connecta Castelló amb Madrid en dues hores i 20 minuts i millora, a més, les freqüències. Així mateix, el ministre De la Serna ha anunciat més de 1.000 milions per al corredor Mediterrani així com millores en l’A7 o el començament de les obres de la N-232.

 

Informació i Foto: http://www.ppcastellon.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: