La il·luminació de Nadal estrena un videomapping sobre la façana de l’Ajuntament de Valencia

Des de dimecres que ve i fins al 4 de gener es podrà gaudir del nou espectacle audiovisual que cada vesprada es projectarà sobre la façana de l’Ajuntament com un element més de la il·luminació prevista per a estes festes. La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario ha assenyalat que este espectacle és un factor d’innovació que servirà també com “un nou element de dinamització econòmica, comercial i social dels eixos comercials tradicionals de la ciutat”.
 

El videomapping “L’esperit de Nadal” es projectarà quatre vegades cada vesprada: a les 19.00, 20.00, 21.00 i 22.00 hores. Esta circumstància ha fet que es modifiquen els horaris de l’animació de l’arbre de Nadal de la plaça de l’Ajuntament, que s’intercalarà entre les projeccions sobre la façana del consistori. La primera projecció del videomapping es durà a terme dimecres que ve, 21 de desembre, a les 19.00 h i comptarà amb la presència de l’alcalde, Joan Ribó. L’espectacle es projectarà tots els dies fins al 4 de gener.

La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha recordat que els eixos de “la il·luminació ornamental de Nadal són per una banda la sostenibilitat i l’eficiència energètica i per una altra la descentralització amb una il·luminació que no es queda només en el centre de la ciutat sinó en tots els barris i pobles de València”. En este sentit, Notario ha assenyalat que el videomapping “és un nou element molt connectat amb la capitalitat del disseny, la innovació, amb l’objectiu que servisca també com un nou element de dinamització econòmica, comercial i social dels eixos comercials tradicionals de la ciutat”.

L’espectacle consistix en la projecció d’un audiovisual sobre la façana de l’Ajuntament que produïx efectes de moviment mitjançant il·lusions òptiques que donen volum i tridimensionalitat a la superfície sobre la qual es projecta. La regidora Lluïsa Notario ha assenyalat que esta composició audiovisual que té una duració aproximada de set minuts “està totalment connectada amb la capitalitat del disseny i conjuga la creativitat, el disseny i la innovació”.

L’autor de l’espectacle és l’artista visual Chema Siscar, responsable de l’estudi Videomappingpro i de la plataforma MOMAP que ha explicat que l’espectacle vol ser “una reflexió sobre la condició humana i els nostres sentiments quan arriben les festes de Nadal fugint de les imatges tòpiques”. També ha destacat que s’estrenaran uns projectors “amb una nova tecnologia làser que permet estalviar un 75% d’energia”. La regidora Lluïsa Notario ha animat a tota la ciutadania a gaudir de l’espectacle a partir del pròxim dimecres.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: